Bucureşti: Piaţă în ograda Ministerului Agriculturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureşti: Piaţă în ograda Ministerului Agriculturii
Bucureşti: Piaţă în ograda Ministerului Agriculturii

Începând de astăzi, bucureştenii vor putea cumpăra în fiecare weekend produse alimentare direct de la producători, din piaţa volantă amenajată în curtea Ministerului Agriculturii Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR), de pe Bulevardul Carol I.

Comercianţii îşi vor deschide tarabele sâmbăta, între orele 7.00 şi 14.00, şi duminica, de la 8.00, la 13.00.

Organizatorii, MAPDR şi Federaţia Naţională a Sindicatelor din Agricultură-Agrostar, spun că piaţa va funcţiona până în ajunul Sărbătorilor de iarnă. „Vrem să organizăm astfel de pieţe în toate sectoarele, pentru ca toţi bucureştenii să poată cumpăra alimente direct de la producători“, a declarat ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu.

De la cele 20 de tarabe puteai cumpăra fructe, produse lactate, pălincă, pâine de casă. Preţurile nu erau cu mult mai mici faţă de cele din pieţe, avantajul fiind că le iei direct de la producător.

Preţuri competitive
De exemplu, brânza telemea din lapte de oaie costă aici 15 lei kilogramul, iar strugurii se vindeau cu 2 lei, la jumătate faţă de preţul Piaţa Matache.

„Putem să mai punem zece tarabe pentru că dispunem de spaţiul necesar. Probabil că le vom aduce de mâine, pentru a oferi o gamă mai largă de produse“, a spus Tudor Dorobanţu, secretar general Agrostar.

 „Mană cerească“ pentru locuitorii din Centru
Noua piaţă a fost un succes chiar de la deschidere. „Eu stau la Armenească şi mi se pare o mană cerească această piaţă.

La noi în zonă chiar nu mai aveam niciuna, de când au desfiinţat Piaţa Latină. În plus, nu sunt intermediari şi preţurile sunt mai mici“, a zis Maria Marin, o pensionară bucureşteancă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite