Bucureşti: Pedeapsa cu moartea, cerută de tot mai mulţi români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca urmare a crimelor sângeroase petrecute în România ultimilor ani, din ce în ce mai mulţi oameni doresc reintroducerea pedepsei cu moartea pentru criminali.

Legea talionului: ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte pare să fie soluţia, în opinia românilor, ce va conduce la mai puţine crime.

Pedeapsa capitală pentru criminalii cu sânge rece. Aceasta este pentru mulţi români metoda ce ar scădea numărul crimelor din România.

Dintre cele 20 de persoane intervievate de reporterul „Adevărul de Seară“, 17 au fost pentru reintroducerea pedepsei cu moartea şi trei împotrivă. „Prea multe atrocităţi se întâmplă în această ţară. Pedeapsa cu moartea trebuie introdusă pentru cei care ucid cu premeditare şi pentru violatorii de copii şi de bătrâni. Pentru cei care violează fete tinere nu, pentru că de multe ori acestea şi-o caută cu lumânarea”, e de părere Margareta Ionescu, o pensionară în vârstă de 60 de ani.

Moarte lentă şi chinuitoare

O altă persoană care este de acord cu reintroducerea pedepsei capitale este Mihai Panţâru din Braşov, în vârstă de 29 de ani. În ceea ce priveşte modalitatea de executare a celor condamnaţi, tânărul nu duce lipsă de imaginaţie. Mihai spune că un criminal ar trebui să fie ucis în chinuri. „Ar trebui otrăvit cu o substanţă care să-i producă moartea lentă. Să se chinuie îngrozitor câteva zile”, a spus Mihai.

De cealaltă parte, sunt cei care nu acceptă această pedeapsă din considerente religioase. „Nu sunt de acord cu moartea, doar cu închisoarea pe viaţă. Numai Dumnezeu are dreptul să ia viaţa cuiva”, a spus Andreea Dumitrescu, consultant, în vârstă de 22 de ani.

„Da“ pentru execuţie

Cititorii „Adevărul de Seară“ şi-au exprimat părerea şi pe www.adevarul.ro la sondajul cu privire la reintroducerea sau nu a pedepsei cu moartea pentru autorii crimelor deosebit de grave. Astfel, nu mai puţin de 79% dintre oameni au votat pentru introducerea pedepsei capitale, 20% au votat împotriva pedepsei cu moartea, în timp ce 1% au răspuns că nu sunt interesaţi de această problemă.

Numai în acest an, în România au avut loc crime dintre cele mai sângeroase. Două persoane au fost împuşcate şi o alta rănită, în faţa unei case de schimb valutar din Braşov, în ianuarie anul acesta. O altă crimă celebră este cea a taximetristului George Ionuţ Nicolae, care în 2007 a ucis două tinere din Braşov. Acesta şi-a găsit sfârşitul strangulat de colegul de celulă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite