Bucureşti: Patru ore pentru a depune o plângere la judecătorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituţiile care aparţin de justiţie – parchetele, tribunalele şi judecătoriile – parcă se întrec în a abuza de timpul cetăţenilor. De exemplu, la cozile pentru a depune o singură plângere poţi să stai şi mai mult de patru ore.


Marius Cimpoiu are 42 de ani şi este din Bucureşti. L-am găsit astăzi pe treptele Judecătoriei Sectorului 4, unde venise să depună o plângere împotriva unui agent de poliţie, care i-a reţinut permisul de conducere. Pentru aceasta a avut nevoie de copie după buletin, copie după procesul-verbal, taxă de timbru, timbru, plângere contravenţională şi cerere emitere certificat de grefă.

„Am fost nevoit să plătesc două taxe, pentru timbru şi timbrul judiciar, la două ghişee diferite, unde am stat la coadă câte zece minute”, a spus Cimpoiu. La registratură, însă, surpriză: era ora 9.00, iar programul începea la 10.00. „Am aşteptat 45 de minute la o coadă de peste 25 de persoane”, a continuat Cimpoiu.

De aici omul nostru a trebuit să treacă mai întâi pe la dactilografie. După o altă jumătate de oră, Marius Cimpoiu a primit certificatul de grefă ştampilat. „De ce atâta birocraţie? Până la urmă, mi-am irosit 4 ore din viaţă stând la cozi”, a mai spus bărbatul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite