Bucureşti: Paşte în Ţara Sfântă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva zeci de bucureşteni au ales să îşi petreacă Sărbătorile Pascale în Israel.

Pentru a veni în întâmpinarea celor care doresc să petreacă Sărbătorile Pascale în pelerinaj există o agenţie de turism care aparţine Patriarhiei Române, Basilica Travel, care se ocupă doar de organizarea unor astfel de excursii religioase, atât în ţară cât şi în străinătate.

Prin aceasta, grup de câteva zeci de credincioşi a plecat deja către Israel. Pelerinii au putut admira, până acum, Zidul Plângerii, au vizitat Mormântul Regelui David şi au luat Lumină, în Vinerea Mare, chiar de la Sfântul Mormânt.
La pelerinaje participă credincioşi de toate vârstele. „Cea mai în vârstă persoană care a venit cu noi este o doamnă de 82 de ani. Nici nu am putut să îi facem asigurare de călătorie”, spune Costel Bîrleanu, Directorul de Programe Interne al agenţiei Basilica Travel.

Agenţia există doar de un an, dar are clienţi - din comunităţile de credincioşi formate în jurul bisericilor din toată ţara. Aceştia întreprind pelerinaje pe toată durata anului, nu doar de sărbători.
 Natalia Mănciulescu, o pensionară de 63 de ani din Bucureşti a mers deja în 13 pelerinaje de anul trecut până în prezent. „De un an am început să merg în pelerinaje şi trebuie să recunosc că este altceva. Este o atmosferă spirituală deosebită”, admite Natalia Mănciulescu.

Pelerinajul se diferenţiază de excursiile obişnuite. Deşi poate avea aceleaşi destinaţii ca o vacanţă normală, se desfăşoară diferit: întotdeaua există cel puţin un preot care pleacă împreună cu credincioşii, se spun rugăciuni înainte de plecare şi, dacă se pleacă cu autocarul, se cântă paslmi pe tot parcursul traseului.


 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite