Bucureşti: Panourile publicitare vor fi interzise în centrul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii vor să interzică orice orice formă de publicitate stradală în zonele centrale, precum bd.Magheru şi Calea Victoriei, indiferent dacă este amplasată pe imobilele publice sau pe cele particulare.

Regulamentul pentru autorizarea, construirea şi amplasarea firmelor şi reclamelor publice publicitare în Bucureşti a fost dezbătut, marţi, în şedinţa publică, de către reprezentanţii Primăriei Capitalei şi cei ai firmelor de publicitate.

Mai mulţi delegaţi ai firmelor de publicitate au arătat că aprobă în principiu regulamentul propus de municipalitate, dar au formulat şi anumite modificări, pe articole, se arată într-un comunicat Agerpres.

Astfel, a fost propusă introducerea în regulament a interdicţiei oricărei publicităţi în zonele centrale ale Bucureştiului, precum bd.Magheru şi Calea Victoriei, extinderea reclamelor publicitare pe unităţile de învăţământ, cu excepţia celor care ating bunele moravuri şi au cerut edililor să încheie contractele de publicitate pe domeniul public numai în baza organizării de licitaţii.


Contractele de publicitate vor fi încredinţate numai prin licitaţie

Consilierul municipal, Doru Giugula, mediatorul întâlnirii, a arătat că aceste contracte de publicitate vor fi încredinţate pentru reclamele de pe domeniu public numai în baza licitaţiilor, începând cu ianuarie 2010.

Regulamentul de publicitate va face obiectul unui proiect de hotărâre a consilierilor municipali, care va fi supus aprobării întregului Consiliu Genenral al Municipiului Bucureşti.

Potrivit proiectului de hotărâre privind regulamentul de publicitate au fost definiţi termenii utilizaţi în domeniu, precum reclamă, afiş, suport al reclamei, astfel încât reclamele să nu depăşească dimensiuni mai mari de 3sau 8 metri, cât şi condiţiile privind autorizarea şi executarea reclamelor publicitare.


Reclamele pe gardurile cimitirelor vor fi, de asemenea, interzise

Regulamentul interzice, astfel, amplasarea reclamelor publicitare pe imobile reprezentând sedii ale autorităţilor publice, pe gardurile cimitirelor, lăcaşelor de cult, grădinilor publice, pe clădirile monument istoric şi pe obiecte de artă monumentală, pe carosabil sau parapetele pasajelor rutiere, subterane şi supraterane.

Este interzisă amplasarea oricăror forme de reclamă pe faţadele clădirilor din zonele Piaţa Universităţii, Nicolae Bălcescu, bd.Magheru, Piaţa Romană, bd.Lascăr Catargiu,Calea Victoriei, bd.Aviatorilor, Piaţa Charles de Gaulle, bd.mareşal Constantin Prezan, Piaţa Arcul de Triumf şi Şoseaua Kiselef, cât şi cele de pe faţadele clădirilor situate în centrul istoric.

Se pot amplasa reclame publicitare pe faţada spaţiilor comerciale de la parterul unor imobile şi pe faţada unui spaţiu comercial, dacă obţine aprobările necesare.


Reclamele iluminate vor fi amplasate astfel încât să nu deranjeze traficul

În cazul reclamelor iluminate, reflectoarele se vor amplasa astfel încât să asigure o iluminare uniformă şi să nu deranjeze traficul pietonal.

Au fost stabilite şi condiţiile privind autorizarea, executarea şi exploatarea panourilor publicitare tip ecran TV, cât şi condiţiile pentru autorizarea şi executarea firmelor.

Copertinele pe care se inscripţionează o firmă se vor amplasa de la nivelul trotuarului minim 2,5 metri şi pot ieşi din planul faţadei la maxim 1,5 metri, cu obligativitatea să păstreze o distanţă de minim un metru faţă de planul vertical ce trece prin bordura carosabilului.

De asemenea, regulamentul prevede şi aplicarea unor sancţiuni în cazul firmelor şi reclamelor publicitare care încalcă prezentul regulament, amenzile urmând să fie cuprinse între 500 şi 5.000 de lei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite