Bucureşti: Oferte pentru viitorii liceeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a zecea ediţie a târgului Oferta educaţională se desfăşoară la Palatul Copiilor.


Peste 100 licee de stat şi 88 private, din Capitală, îşi prezintă ofertele timp de patru zile, până duminică.
Absolvenţii de clasa a VIII-a au posibilitatea să aleagă dintre cele peste 16.000 de locuri puse la dispoziţie de liceele de stat. Târgul s-a deschis astăzi de la ora 11.00, însa puţini vizitatori i-au păşit pragul la primele ore. Cei care au venit să se intereseze de oferta educaţională au fost doar buucreştenii care se aflau întâmplător prin zona Palatului Copiilor. Elevii de clasa a VII-a erau la acea oră în febra tezei naţionale la limba şi literatura română.

„Am trecut din întâmplare pe aici şi am vâzut că are loc un târg. Am venit mai mult pentru că eram curioasă. Peste doi ani o sa fiu şi eu la liceu”, a spus Andreea Istrate, o elevă în clasa a VI-a, la o şcoală din Capitală.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu, în anul scolar 2009-2010, sunt locuri pentru toţi elevii de clasa a opta. „Sunt peste 13.000 de elevi înscrisi în clasa a opta, iar numărul de locuri este de 16.010, dintre care 13. 294 de locuri la învatamantul de zi. În acest an avem locuri doar la liceele teoretice, vocaţionale şi tehnologice” a adaugat acesta.

La târg au fost prezente şi foarte multe licee particulare. „Liceul Traian Lalescu, de exemplu, pune la bătaie un număr nelimitat de locuri”, a declarat Dana Răducioiu, profesor de matematică. Un an de studiu la acest liceu, costă 550 de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite