Bucureşti: Muzicieni din 40 de ţări se reunesc în Capitală, la EUROPAfest 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

EUROPAfest 2009 se desfăşoară în perioada 7 - 13 mai, la Bucureşti. La ediţia a 16-a vor participa peste 300 de muzicieni din 40 de ţări din Europa şi de pe alte continente.

Concertul de deschidere, din data de 7 mai, dedicat celebrării Zilei Europei, va reuni într-un spectacol de excepţie un melanj inedit de jazz, blues, pop şi muzică clasică, prefaţând astfel calendarul evenimentelor din festival.

În cadrul festivalului este inclusă cea de-a treia ediţie a Bucharest International Jazz Competition. Vor fi prezente 19 trupe din 25 ţări.

Al treilea concurs sub umbrela EUROPAfest este Jeunesses International Music Competition, competiţie binecunoscută atât în ţară, cât şi la nivel internaţional, ce se desfăşoară, în 2009, la secţiunea vioară.
 
Un alt eveniment, ce va avea loc în cadrul festivalului, este Caffe Festival, ce va avea loc în Clubul Ţăranului de la Muzeul Ţăranului Român.

EUROPAfest 2008 se încheie pe 13 mai cu Gala Laureaţilor. o seară în care vor evolua cei mai buni artişti ai festivalului, iar publicul va afla câştigătorii concursului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite