Bucureşti: Munţi de gunoaie lăsate de bucureştenii care au ieşit la iarbă verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii care au ieşit la picnic de Paşte au „uitat” în urma lor grămezi de pungi, hârtii şi PET-uri. Iarba şi lacurile din jurul Capitalei au avut cel mai mult de suferit.

Zona de agrement Cernica a fost luată cu asalt la sfârşitul săptămânii trecute de sute de bucureşteni. După două zile de picnic, locul arăta azi-dimineaţă ca o groapă de gunoi. Deşi au fost instalate şi aici zeci de pubele, oamenii au preferat să arunce resturile pe spaţiul verde. Au fost şi persoane care au adunat deşeurile în pungi, însă pe acestea le-au aruncat lângă tomberoane, spre distracţia câinilor comunitari, care au împrăştiat gunoiul pe câţiva metri pătraţi. „A fost multă lume, acum, de Paşte, şi nu am reuşit să facem curăţenie. Am mai adunat din gunoaie, dar parcă sunt prea multe”, ne-a spus azi-dimineaţă unul dintre paznicii unui local aflat pe marginea lacului.

Au mâncat printre gunoaie

Bucureştenii care au ieşit la iarbă verde ieri la Cernica au avut neplăcuta surpriză să mai găsească resturi lăsate de cei care veniseră cu o zi înainte. Prin urmare, s-au văzut nevoiţi să încingă grătarele printre gunoaie. Cu toate acestea, la plecare ei au urmat exemplul predecesorilor. Efectul: în urma lor a rămas şi mai multă mizerie. Paznicii zonei spun că le atrag atenţia celor care uită să facă ordine, dar susţin că nu pot să-i oblige pe aceştia să lase curat în urma lor. Nici amenzile aplicate de inspectorii Gărzii de Mediu nu par să îi “educe” pe iubitorii de ieşiri la iarbă verde. Aceştia au intensificat controalele în ultima perioadă, iar cei care au fost prinşi că nu îşi strâng resturile au fost amendaţi cu câte 500 de lei.

S-au călcat în picioare în Pădurea Băneasa

În prima zi de Paşte, în Pădurea Băneasa nu aveai loc să arunci un ac. Corturile şi păturile se întindeau pe o suprafaţă de câteva zeci de metri, iar grătarele sfârâiau de zor. Şi aici, însă, cuvântul la ordinea zilei a fost nesimţirea. Sub pretextul că nu aveau unde să îşi arunce resturile, oamenii le-au lăsat în iarbă. Ce a rămas în urma acestora depăşeşte de multe ori orice limite, de la pungi şi hârtii, până la cutii de bere şi resturi de carne. Alţii au preferat să îşi instaleze grătarul aproape de inima pădurii, unde au ajuns, bineînţeles, cu tot cu maşină.

În fiecare an, locul este curăţat de ecologişti şi elevi, inclusiv de studenţii Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, aflată în apropierea pădurii. În urma acestor campanii ecologice, sunt adunate adeseori tone de gunoaie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite