Bucureşti: Motocicliştii, stăpânii străzii pentru o zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 1.000 de motociclişti au pus stăpânire, azi, pe câteva artere centrale ale oraşului

Nu a fost vorba de un marş de protest, aşa cum s-ar crede, ci de o campanie intitulată „Mobilitate. Timp sau viaţă?“. În prima paradă pe două roţi din acest an, bikerii au militat pentru reducerea numărului de accidente rutiere şi creşterea securităţii traficului.

Punctul de pornire al Marşului Motocicliştilor Fairplay a fost Salonul de Motociclete, Accesorii şi Echipamente 2009, de la Romexpo. La start s-au aliniat motoare de toate genurile şi culorile, tunate sau nu, clasice sau exotice, ai căror proprietari erau din Bucureşti, dar şi din alte oraşe din ţară. Însoţiţi de motocicliştii Poliţiei Capitalei, cei o mie de bikeri au turat motoarele şi, la ora 11.00, s-au înscris în trafic.

Traseul urmat de coloana moto a fost Piaţa Presei Libere - Arcul de Triumf - Piaţa Charles de Gaulle - Piaţa Victoriei - Piaţa Romană şi retur.

Marşul, organizat de Comunitatea Motocicliştilor din România, s-a desfăşurat sub egida Cartei Europene a Siguranţei Rutiere. Pentru că două dintre dezideratele campaniei „Mobilitate. Timp sau viaţă?“ sunt respectul reciproc şi corectitudinea în trafic, motocicliştii nu au avut voie să claxoneze, să facă demonstraţii periculoase pe o roată şi nici să tureze excesiv motoarele.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite