Minim istoric pentru chiriile din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minim istoric pentru chiriile din Bucureşti
Minim istoric pentru chiriile din Bucureşti

Preţul mediu de închiriere al apartamentelor din Bucureşti a ajuns, în luna octombrie, la cea mai mică valoare din ultimii trei ani

Scăderea începută anul trecut a adus chiriile pentru garsoniere şi apartamente cu două şi trei camere la pragul minim din ultimii trei ani, conform datelor prezentate în ultimul raport de monitorizare imobiliară realizat de AnunturiParticulari.ro.
În luna octombrie, preţul mediu solicitat de proprietari pentru o garsonieră a fost de 279 de euro, cu 4% mai redus faţă de septembrie. Pentru apartamentele cu două camere preţul mediu de închiriere a fost de 390 de euro, în scădere cu 3% faţă de luna anterioară. Şi pentru cele de trei camere chiria medie a scăzut, cu o valoare de 1,3%, proprietarii solicitând în medie 533 de euro.

Creştere la patru camere


Singura creştere, de 11%, s-a înregistrat în cazul apartamentelor cu patru camere. Preţul mediu de închiriere al acestui tip de locuinţă a fost de 860 de euro. „Preţul pentru acest tip de locuinţe are o evoluţie neregulată, deci creşterea de luna aceasta este întâmplătoare, nu trebuie privită la nivel de regulă. Explicaţia este dată de stocul de oferte foarte mic”, este specificat în studiu. Astfel, pe termen mediu, tendinţa este de scădere. Faţă de acum şase luni chiriile apartamentelor de patru camere sunt reduse cu 14%.

Mai puţine oferte noi

În ceea ce priveşte numărul de oferte nou apărute pe piaţă, acestea s-au redus cu 22% faţă de luna precedentă. În luna octombrie, au fost scoase spre închiriere 2.850 de apartamente, dintre care aproape jumătate au fost reprezentate de garsoniere. Numărul acestora a fost de 1220, în scădere cu 23% faţă de luna septembrie.
Cu acelasi procent s-au redus şi ofertele nou apărute în rândul apartamentelor de două camere, care s-au regăsit pe piaţă într-un număr de 860 de unităţi. Oferta de apartamente cu trei camere s-a redus cu 17%, pe piaţă fiind scoase 617 unităţi în octombrie. Numărul apartamentelor de patru camere nou apărute a fost de 150, mai puţin cu 19 procente faţă de septembrie.  „Comparând numărul ofertelor scoase pe piaţă în octombrie cu cele apărute în lunile precedente, se observă ca aceasta reducere este doar aparentă”, spun realizatorii studiului. Scăderea numărului de oferte a fost generată de faptul ca în septembrie au fost scoase pe piaţă un număr foarte mare de apartamente.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite