Bucureşti: Matei Vişniec, despre Paris la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romanul “Sindromul de panică în Oraşul Luminilor” a fost lansat ieri, la Muzeul Ţăranului Român, în prezenţa autorului, Matei Vişniec.

Opera dezvăluie un întreg univers patronat de un editor francez fără editură, domnul Cambreleng, care, într-o lume în care domnesc imaginea şi sunetul, decretează moartea cuvintelor.

Scriitorul ratat devine personajul central al textului lui Vişniec. ”Noi vedem mereu în Paris, şi în alte oraşe ale lumii, fantomele celor care s-au realizat, dar mai sunt şi fantomele celor care s-au dus acolo, au avut speranţe, au crezut, dar n-au fost reţinuţi de istorie. Parisul este un cimitir al speranţelor. Toată lumea care vine la Paris nu vede viaţa reală. Aceste obsesii şi altele m-au împins spre scrierea acestei cărţi”, a spus autorul.

Matei Vişniec s-a născut pe 29 ianuarie 1956 în Bucovina, la Rădăuţi, şi a debutat cu poezie, în clasa a patra, când a versificat o fabulă de La Fontaine. În septembrie 1987, a părăsit România şi a ajuns la Paris, unde a cerut azil politic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite