Bucureşti: Lacul Circului, secat din cauza unui bloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Administraţiei Lacurilor (ALPAB) spun că fundaţia noii construcţii din apropierea parcului blochează izvoarele care alimentează cu apă lacul.


Lacul din Parcul Circului din Bucureşti este în pericol de a seca, din cauza unui bloc de 18 etaje care se construieşte în zonă. În ultimele trei luni, apa lacului a scăzut cu un metru şi jumătate.

„De când s-a construit acea clădire acolo, am constatat că apa din lac scade cu un centimetru pe zi, lucru care nu s-a întâmplat nici în cel mai secetos an. De aceea credem că este singurul element care perturbă echilibrul ecologic. Pentru a nu face greşeli, am cerut o expertiză prin care se va demonstra factorul care influenţează negativ lacul”, a spus Gabriel Iosif, director general al Administraţiei Lacurilor.

Oamenii vor înapoi lacul

Primăria Capitalei susţine părerea celor de la ALPAB. Cele cinci niveluri din subteranul clădirii blochează izvoarele care alimentează lacul.

„Nu ştiu ce să zic dar, de când construiesc oamenii ăştia aici, lacul a început să sece. Păcat de el, Primăria e de vină că i-a lăsat”, a spus Elena Neagu, o femeie care locuieşte în zonă şi vine des în Parcul Circului.
Clădirea incriminată are 72 de metri înălţime.

Construcţia ei a început în urmă cu 2 ani, iar autorizaţia de construcţie a fost emisă de Primăria Sectorului 2.

„Am acelaşi punct de vedere ca şi directorul de la Administraţia Lacurilor. Nu ştiu sigur cine este vinovat, dar după expertiză se va afla şi va trebui să rezolve problema”, a declarat Mircea Raicu, viceprimarul Capitalei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite