Bucureşti: Infectarea cu virusul gripei porcine, infirmată de analize

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Centrului de Boli Transmisibile susţin că analizele au arătat că pacienta din Braşov nu este infectată cu virusul gripei porcine.

Reprezentanţii Centrului de Boli Transmisibile susţin că pacienta din Braşov nu este infectată cu virusul gripei porcine. “Este vorba despre o doamnă care nu a avut contact cu nici o zonă unde sunt astfel de cazuri”, a declarat pentru “Adevărul Adriana Pistol, şefa Centrului de Boli Infecţioase.

Ea mai spus că, indiferent de virusul gripei porcine, medicii trebuie să facă analizele suspecţilor oricărui tip de gripă. “Noi luăm prelevăm probe de la sute de pacienţi, zilnic, dar pentru că este normal să se facă analizele în perioadele în care virusul gripal circulă. Pacienta din Braşov avea o simplă răceală, dar chiar şi aşa este normal să i se facă analizele”, a mai spus Adriana Pistol.

Specialiştii susţin că această practică este normal şi nu înţeleg de ce se face atâta vâlvă în jurul unui caz care este la fel cu oricare altul dintre sutele de cazuri înregistrateîn spitalele din România.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite