Bucureşti: Hârtia prinde viaţă la Sala de lectură a Teatrului Act

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expoziţia de origami denumită “Însufleţirea hârtiei” va putea fi văzută la Sala de lectură, ceainăria Teatrului Act, în perioada 9 mai – 10 iunie.

Vernisajul are loc sâmbătă, 9 mai, de la ora 16.00, iar cei prezenţi vor avea ocazia să înveţe ei înşişi cum pot împături modele simple de origami.

Creatorii lucrărilor sunt cinci tineri: Diana Şuţă, Adina Păun, Horaţiu Petrescu, Andrei Rusu şi Sorin Pricop.

Prima asociaţie de origami din România

Din dorinta de a promova această artă atât de puţin cunoscută, cei cinci visează ca anul acesta să pună bazele primei asociaţii de origami din România.

Expoziţia cu vânzare cuprinde aproximativ 30 de modele de diferite mărimi, realizate conform mai multor practici ca origami modular şi kusudami, în care pentru realizarea unui model se utilizează mai multe bucăţi de hârtie, sau origami clasic, realizat dintr-o singură bucată mai mare de hârtie.

Samurai, dragoni, flori de lotus, violoniste şi păsări phoenix vor invada Sala de lectură, oferind iubitorilor de ceai un ambient inedit.

Origami este arta japoneză de împăturire a hârtiei, a cărei provocare constă în realizarea de modele cât mai realiste şi mai complicate bazate în totalitate pe plierea hârtiei şi excluzând tăierea sau lipirea.

Denumirea provine de la cuvintele japoneze "ori", care înseamnă "a îndoi" şi "kami" care înseamnă "hârtie".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite