Bucureşti: Grădina Botanică, greblată de voluntari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 300 de elevi şi studenţi au strâns astăzi resturile din Grădina Botanică ,,Dimitrie Brândză”, situată în cartierul Cotroceni.

Echipaţi cu mânuşi speciale, cu greble şi cu foarfeci, voluntarii au început curăţenia încă de dimineaţă. “Este prima dată când particip şi sunt foarte încântată. Anul viitor îmi voi convinge şi prietenii să vină să cureţe acest obiectiv turistic important al Bucureştiului”, a spus Natalia Dincă, studentă în anul II la Facultatea de Horticultură.

Potrivit specialiştilor Grădinii Botanice, tot astăzi au fost plantate şi hortensii într-un sector al grădinii, pentru înfrumuseţarea peisajului. ,,Numărul voluntarilor a crescut considerabil de la an la an. Astfel, dacă în anii trecuţi am avut în jur de 250 de participanţi, anul acesta au fost peste 300”, a explicat Anca Anton, coordonatorul proiectului din partea organizaţiei Team Work.

La acţiunea de astăzi de la Grădina Botanică a participat şi Şcoala Specială Nr. 10 din Capitală pentru copii cu deficienţe mintale. ,,Am venit cu zece elevi pe care încercăm să-i integrăm în societate. Copiilor le face bine să intre în contact cu tinerii care participă la această activitate”, a spus Mihaela Bazarciuc, coordonatorul proiectelor şi programelor extraşcolare ale instituţiei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite