Bucureşti: Educaţie pentru copiii defavorizaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salvaţi Copiii derulează, până la data de 15 mai, campania “Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai coborât privirea”. Fiecare contribuabil poate ajuta, până la această dată, un copil să meargă la şcoală prin direcţionarea a 2% din impozitul pe venit.

De asemenea, o campanie stradală la care vor participa peste 45 de copii defavorizaţi şi voluntari Salvaţi Copiii va avea loc în Bucureşti, la 6 mai. Salvaţi Copiii îsi propune ca, prin banii colectaţi în acest an să ajute 550 de copii să beneficieze de suport educaţional. „Este vorba despre copii exploataţi, care sunt obligaţi să-şi abandoneze studiie, pentru că sunt puşi să muncească sau să cerşească. Ei vor fi reintegraţi în societate“, a declarat, astăzi, pentru „Adevărul“, Ana Dumitru, coordonatorul de Comunicare Salvaţi Copiii.

830 de copii ai străzii, în Capitală
Anul trecut, „cei 103.000 euro au fost folosiţi pentru asigurarea educaţiei a 423 copii din 18 comunităţi defavorizate“, a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv al Salvaţi Copiii. Conform ultimelor studii, 70.000 de copii nu merg la şcoală, fiind nevoiţi să muncească pentru a-şi asigura hrana zilnică. În ceea ce priveşte numărul de copii ai străzii, în Bucureşti  au fost identificaţi 830 de copii. Mai multe informaţii referitoare la procedura de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit, precum şi formularele necesare, pot fi obţinute de la administraţiile financiare sau de pe www.anaf.ro şi  www.salvaticopiii.ro.


 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite