Bucureşti: Drumul Floriilor prin centrul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 2.000 de credincioşi romano-catolici au mers astăzi „în pelerinaj”, de Sfintele Florii. Enoriaşii au plecat de la Biserica Sacre Coeur, din apropierea Pieţei Aviatorilor, până la Catedrala Sfântul Iosif de pe Strada General Berthelot.

Credincioşii romano-catolici s-au adunat astăzi, în jurul orei 14.00, la Biserica Sacre Coeur din centrul Capitalei, pentru a sărbători Floriile. „Procesiunea marchează intrarea Domnului în Ierusalim şi reprezintă un moment de pregătire pentru Săptămâna Patimilor“, a explicat părintele Daniel, parohul Bisericii Italiene.


„Am ţinut neapărat să fiu prezent”

Cu crenguţe de salcie şi flori în mâini, credincioşii romano-catolici au pornit spre Catedrala „Sfântul Iosif“, situată în spatele fostului Hotel Bucureşti. „Am participat şi în anii trecuţi. Este modul în care îmi manifest credinţa în Iisus. În această perioadă ţin post spiritual. Post alimentar mai puţin. Răutatea nu e în farfurie, ci în suflet. Important e să fac fapte bune, să îmi ajut semenii“, a spus Cătălina Coşa, o bucureşteancă în vârstă de 54 de ani.
Alături de zeci de preoţi din parohiile bucureştene, la procesiune au participat sute de credincioşi din toată ţara. „Este pentru prima dată când vin la această manifestare. Este un moment foarte important pentru noi, credincioşii, şi am ţinut neapărat să fiu prezent“, a spus Gabriel, din satul băcăuan Tuta.

Sărbătoarea Floriilor coincide cu Ziua Mondială a Tineretului Catolic. „Crucea ce reprezintă răstignirea lui Iisus este ţinută de tineri, astăzi fiind şi Ziua Tineretului romano-catolic, sărbătoare inaugurată de Papa Ioan Paul al II-lea, în 1985“, a spus Iulian Giurgică, în vârstă de 19 ani, aflat în fruntea alaiului.


„Mi-e teamă!”
Manifestarea se organizează din anul 1990, desfăşurându-se mereu pe acelaşi traseu: Bulevardul Aviatorilor - Piaţa Victoriei - Calea Victoriei - strada General Berthelot, încheindu-se la Catedrala „Sfântul Iosif“. Cu toate acestea, mulţi bucureşteni au fost surprinşi să vadă alaiul de peste 2.000 de oameni. „Nu ştiu exact ce se întâmplă, de ce au ieşit atâţia oameni pe stradă. Cred că ar putea fi vorba de Sărbătoarea Floriilor”, a spus Camelia Ionescu, din Bucureşti. La fel de uimiţi au fost şi turiştii. „Ce este cu atâta lume pe stradă? Mi-e teamă, hai să mergem de aici”, a spus o femeie din Spania, prinsă în mijlocul alaiului, în apropiere de Calea Victoriei.
La sfârşitul procesiunii a fost celebrată Sfanta Liturghie de Florii, la Catedrala „Sfântul Iosif“.


Procesiunea marchează intrarea Domnului în Ierusalim şi reprezintă un moment de pregătire pentru Săptămâna Patimilor.
Părintele Daniel
parohul Bisericii Italiene


Este modul în care îmi manifest credinţa în Iisus. În această perioadă ţin post spiritual. Post alimentar mai puţin. Răutatea nu e în farfurie, ci în suflet.
Cătălina Coşa
enoriaş


 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite