Bucureşti: Coafură, manichiură, pedichiură la ASE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De aproape trei luni, în clădirea „Ion N. Anghelescu” a Academiei de Studii Economice, funcţionează un salon de cosmetică frecventat atat de studenţi cât şi de profesori.

Între două cursuri, studentele de la ASE pot da o fugă până la subsolul clădirii, la cabinetul lui „Georgi şi Simi” şi, cu numai 17 lei îşi pot face manichiura. Dacă pauza le permite, îşi pot tunde şi vârfurile părului cu 8 lei, iar, dacă de la facultate pleacă direct la o întâlnire, mai pot zăbovi în cabinet şi pentru un coafat. Costă doar 15 lei, ca pentru buzunarul unui student. La aceleaşi preţuri se „dichisec” şi profesorii universităţii. „La noi vin şi studenţi şi profesori. Avem clienţi şi din afara facultăţii. Primul client a fost chiar prorectorul” spune Georgiana David, fostă vânzătoare, acum patroana salonului instalat în fosta sală de mese a profesorilor.

„Afacerea merge foarte bine”

Salonul a apărut de la ideea cumnatei Georgianei, care văzuse un anunţ într-un ziar. „Am câştigat licitaţia, ne-am împrumutat la bancă fiecare cu câte 15.000 de lei şi am făcut cursuri de cosmetică”, povesteşte Georgiana. Au început mai întâi cu frizerie şi cosmetică, iar mai apoi, pentru că au existat cereri, au introdus manichiura şi pedichiura. Acum afacerea merge cum nu se poate mai bine. „După prima lună, am tras linia şi ne-am făcut socotelile. Ne-au ieşit banii de chirie, am plătit salariile şi ne-au mai rămas şi nouă”, mai spune patroana. Secretul afacerii este uşor de intuit: preţuri mici, se lucrează repede şi fără programări. Chiria nu dă nici ea mari bătăi de cap, în zonă centrală, doar 500 de euro pe lună. Publicitatea se face deocamdată din gură în gură pentru că salonul, pitit în una din camerele de la subsolul clădirii, nu poate ieşi la suprafaţă nici măcar prin panouri publicitare. „Nu avem voie să punem firmă sau panouri, afară, în stradă, în faţa ASE-ului” spune Georgiana care nu se plânge însă de lipsa clienţilor. La pedichiură tocmai se află mama unei profesoare mulţumită de serviciile salonului.

Frumuseţe între două cursuri

În clădirea ASE-ului însă, cabinetul este cunoscut de toată lumea pentru că multă vreme, printre afişele care anunţau datele examenelor s-a aflat şi cel care anunţa preţul unui tuns. Ideea a prins în rândul tinerelor. „Este bine să avem un cabinet cosmetic atât de aproape. Sunt ferestre între cursuri de câte două ore şi nu prea ai ce face decât să aştepţi să treacă timpul pe o bancuţă. Acum, îmi pot face manichiura, iar preţul este convenabil” spune Adina, studentă la finanţe-bănci. Programul salonului este în fiecare zi de la 8 dimineaţa la opt seara şi ceva mai scurt în zilele de sâmbătă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite