Bucureşti: Casele abandonate, loc de aruncat gunoaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un imobil din sectorul 5 a devenit groapa de gunoi a zonei Coşbuc, după ce, ani de zile, mai mulţi localnici au aruncat acolo deşeurile. Oamenii care trăiesc în vecinătatea casei de la intersecţia Bulevardului George Coşbuc cu Şoseaua Viilor spun că, de cinci ani, clădirea este ca un blestem pentru ei. 

Prin gaura ce se cască într-unul dintre zidurile imobilului, gunoiul se reversă până în stradă, la picioarele trecătorilor. Înăuntru se pot vedea mormane de sticle, pungi, saltele uzate, resturi menajere şi materiale de construcţie. Vecinii mai spun că au făcut o mulţime de plângeri, dar că nimeni nu i-a ajutat să scape de focarul de infecţie. Ei dau vina pe cei care nu plătesc taxa de salubrizare şi aruncă gunoiul în casa părăsită.

Pericol de îmbolnăvire

Dacă trecătorii strâmbă din nas şi iuţesc pasul când ajung în dreptul casei, cetăţenii care locuiesc în zonă sunt disperaţi. „Nu ştim ce să mai facem. Am vorbit la primărie, la poliţie, dar nu s-a schimbat nimic. O să ne umplem de boli. Nici nu se poate circula pe trotuar din cauza mirosului, sa vedeţi cum e vara, nu te poţi apropia”, s-a plâns Mihaela Dinu, care locuieşte în apropiere. Ea a adăugat că proprietarii au început să renoveze casa în urmă cu cinci ani, dar că au întrerupt brusc lucrările. De atunci, clădirea a ajuns pe mâna oamenilor străzii. 

 „Uneori, boschetarii se adăpostesc acolo, în camerele din spate. În urmă cu două luni au aprins un foc să se încălzească şi a izbucnit un incendiu care era să ajungă până la noi. Nu ştim unde să mai facem sesizări, că doar la Băsescu nu am fost”, s-a plâns vânzătoarea unui magazin din vecinătate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite