Bucureşti: Capitala, blocată de mitingul CFR-iştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 10.000 de feroviari au protestat astăzi în Parcul Gării de Nord, faţă de posibilele disponibilizări. Mitingul a îngreunat circulaţia rutieră în perimetrul cuprins între Ministerul Transporturilor şi Piaţa Victoriei.

Oamenii s-au adunat în Parcul Gării de Nord încă de la ora 7.00. Mitingul a început trei ore mai târziu, lângă scena instalată pe spaţiul din faţa Ministerului Transporturilor. În mijlocul parcului, oamenii au adus un sicriu pe care era inscripţionat mesajul ,,nu îngropaţi calea ferată, domnule ministru”. La scurt timp au început scandările la adresa ministrului Radu Berceanu.

“O să mor de foame, oameni buni”
CFR-iştii au venit „înarmaţi“ cu pancarte pe care scria “Fără disponibilizări”, cu steaguri, fluire şi au protestat împotriva celor peste 12.000 de posibile disponibilizări, anunţate de ministrul transporturilor, Radu Berceanu. “Dacă îmi iau munca, o să mor de foame, oameni buni! Cine mă mai angajează la 40 de ani? Plus că nu ştiu să fac altceva”, a spus unul dintre participanţii la protest, angajat al CFR venit din Bistriţa.

Preşedintele Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcarea Comercial, Gheorghe Popa, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, că speră să nu fie disponibilizaţi oameni fără protecţie socială. Alte nemulţumiri ale feroviarilor sunt condiţiile precare de muncă şi slaba finanţare a sistemului feroviar. “Protestăm pentru că urmează să ne pierdem locurile de muncă. Salariile după ce că sunt mici, nu vin nici la timp. Nu se poate aşa ceva. Este bătaie de joc”, s-a plâns şi Ion Vasilescu din Buzău. Un alt protesatar, Constantin Mailat, un şef de tren din Simeria, a spus că nu este normal ca atât de mulţi oameni, majoritatea tineri, să-şi piardă serviciul. De asemenea, omul se plânge de condiţiile de muncă foarte grele.

241 de poliţişti în trafic
Bucureştenii care au circulat astăzi în perimetrul cuprins între Gara de Nord  şi Guvern mult timp în trafic, din cauza restricţiilor. Conform Poliţiei Rutiere a Capitalei, pentru acest eveniment au fost angrenaţi 241 de poliţişti, dintre care 106 de la Siguranţă Publică, 15 de la Serviciul Special de Poliţie pentru Intervenţie Rapidă, 20 de la Serviciului de Poliţie Metrou şi 100 de la Poliţia Rutieră.

Constantin Axinia, subsecretar de stat în Ministerul Transporturilor

 „S-ar putea ajunge la disponibilizări cuprinse între 5.000 şi 7.000 de feroviari, nu de 12.000 cum s-a vehiculat iniţial, pentru că vom suspenda sporurile şi vom disponibiliza un număr de 3.781 de pensionabili“

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite