Bucureşti: Campanie de mediu pentru eliberarea copacilor de reclame

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia de mediu Agent Green a organizat, astăzi, de Florii, o acţiune de eliberare a copacilor din sectorul 1 al Capitalei de reclamele ilegale.

Acţiunea a început la ora 10 în zona Pieţei Victoriei şi se va termina la ora 19 pe Calea Floreasca. Organizatoriul evenimentului, ONG-ul Agent Green, şi-a propus ca astăzi, în duminica Floriilor să meargă pe fiecare stradă din sectorul 1 şi să demonteze plăcuţele ilegale de pe copaci.

„În Herăstrău am reuşit să convingem proprietatrii de terase să dea jos din copaci trei camere de filmat, instalaţii de sonorizare şi lumini. Vrem să eliberăm copacii de reclamele ilegale pentru a-i ajuta să crească normal şi să ne ofere un aer mai curat”, a declarat pentru NewsIn, preşedintele organizaţiei, Gabriel Păun.

Şapte voluntari dau jos plăcuţele de pe copaci

Echipa care a ieşit astăzi pe străzile din sectorul 1 este formată din şapte voluntari care au la ei şurubelniţe, cleşti, patente, scări şi sunt însoţiţi de agenţi ai Poliţiei Comunitare.
„Încercăm cu vorba bună să-i convingem pe oameni să renunţe la aceste afişaje ilegale. Poliţia face fotografii fiecăruia, iar primăria va transmite avertisment fiecărui autor cunoscut. Cei care promit să dea plăcuţele jos şi nu se conformează - vom reveni să verificăm - vor fi sancţionaţi cu amenzi”, a mai spus pentru NewsIn coordonatorul acestui eveniment.

De asemenea, materialele demontate vor fi transportate la sfârşitul zilei la containerele special amenajate pentru colectarea separată a deşeurilor, mai informează NewsIn.

Campania continuă

Acţiunea Agent Green va continua marţi în sectorul 2, pe 10 mai în sectorul 3, pe 24 mai în sectorul 4, pe 31 mai în sectorul 5 şi pe 14 iunie în sectorul 6 pentru a reuşi să scoată toate afişajele de pe copacii din Bucureşti, potrivit NewsIn.
de presă al Primăriei sectorului 2.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite