Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca şi Constanţa, în topul celor mai verzi 100 oraşe din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca şi Constanţa sunt cele mai verzi oraşe din România, potrivit unuiu top la nivel european realizat de către compania MioTechnology, în cadrul campaniei "I love Green Cities" prin sistemul de votare.

Cluj-Napoca este cel mai bine clasat oraş, ocupând locul 15 cu 37 de voturi. Braşovul s-a plasat pe locul 37, patru poziţii mai jos - Bucureşti, iar pe locul 43 - Constanţa.

În topul Mio se regăsesc şi judeţele Prahova (locul 83), Timiş (88), Hunedoara (109), Sibiu (131), Bacău (157), Bistriţa (169), Călăraşi (182), Iaşi (222) şi Alba (355).

Campania online derulată de către Mio Technology a urmărit încurajarea oamenilor să împărtăşească prin intermediul fotografiilor, materialelor filmate şi scurtelor articole experienţele verzi trăite în oraşele de reşedinţă sau vizitate.

La întocmirea clasamentului final au contribuit peste 30.000 de persoane, una dintre acestea urmând să câştige un bilet de avion cu valoarea de 1.500 de dolari, în funcţie de oraşul din care este câştigătorul, plus acces la Expoziţia mondială de la Shanghai.

Acţiunea face parte din eforturile companiei Mio Technology de a reduce impactul sau asupra mediului înconjurător şi a societăţii. Compania - producătoare de dispozitive de navigare GPS - anunţă că a redus, până în prezent, dimensiunea produselor sale şi greutatea acestora, a exclus din procesul tehnologic substanţele potenţial dăunătoare mediului şi a modificat design-ul şi modalitatea de producere a echipamentelor pentru a le face mult mai uşor reciclabile.

Primele 10 clasate în topul celor mai verzi oraşe din Europa în cadrul campaniei I love Green Cities:

1. Praga

2. Barcelona

3. Moscova

4. Cracovia

5. Budapesta

6. Amsterdam

7. Roma

8. Bratislava

9. Copenhaga

10. Londra

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite