Bucureşti: Antrenamente la simulator de Ziua Forţelor Terestre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care au vizitat Comandamentul 1 de Infanterie Dacica au putut testa un simulator militar

Cu ocazia Zilei Forţelor Terestre din România au fost organizate evenimente festive, la care au participat veterani, militari dar şi civili.

Începând cu ora 9.30 la Monumentul Intanteriei şi al Artileriei au fost depuse mai multe coroane de flori de către militari din cadrul Forţelor Terestre. La eveniment a fost prezent, ca invitat de onoare, şeful Statului Major al Forţelor Terestre din Italia, general de corp de armată Fabrizio Castagnetti, care a depus o coroană de flori.

Ziua Porţilor Deschise
La Comandamentul 1 de Infanterie „Dacica” din Strada Antiaeriană s-a desfăşurat, tot astăzi, evenimentul „Ziua Porţilor Deschise”. Cei prezenţi au putut vizita Sala de tradiţii militare a unităţii, au vizionat filme documentare şi au participat la un antrenament la un simulator cu armamentul din infanterie. Evenimentul s-a finalizat în jurul orei 14.00.

Spectacol omagial la Opera Naţională Română
Tot cu ocazia acestei zile, de la ora 17.00, va avea loc un spectacol omagial la Opera Naţională Română din Bucureşti, organizat de Statul Major al Forţelor Terestre.

„Va fi un spectacol inedit, primul de acest gen, unde se va intona Imnul Naţional al României şi se vor prezenta drapelele de luptă ale ţării noastre”, a declarat Petrea Pavel, directorul Biroului de Presă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

De asemenea, se vor face evocări ale unor momente importante din istoria naţională, cum ar fi Războiul de Independenţă, Primul Război Mondial, Al Doilea Război Mondial sau activităţile recente din Afganistan şi Irak, la care România a participat. Generalul Fabrizio Castagnetti va fi prezent la eveniment, fiind invitat de către generalul Radu Dan Ghica, şeful Forţelor Terestre din România.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite