Bucureşti: Amenzi pentru mizeria împrăştiată de pe şantiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constructorii sunt obligaţi de o hotărâre a Consiliului General să spele camioanele înainte de a le lăsa să iasă de pe şantiere

Reprezentanţii Poliţiei Comunitare din Sectorul 2 au început să „împartă” amenzi constructorilor, pentru că nu respectă condiţiile impuse de Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 109 din 2004, care îi obligă să cureţe camioanelor înainte de a le lăsa să iasă de pe şantiere.

Unul dintre „campionii” din sector la luat amenzi este, potrivit lui Dumitru Soare, directorul Poliţiei Comunitare a Sectorului 2, firma de construcţii Virom International, care are în lucru un şantier pe strada Avrig din Sectorul 2 al Capitalei. Aceasta a primit deja patru amenzi pentru acest proiect, în condiţiile în care lucrările au început în urmă cu şase luni.

„Conform hotărârii, fiecare şantier este obligat să aibă o staţie de spălare a cauciucurilor pentru autovehiculele de transport, instalată la ieşirea din şantier. În momentul în care ies pe drumul public, acestea ar trebui să treacă prin acest punct de curăţare” a precizat, pentru „Adevărul”, Dumitru Soare.

Directorul spune că există firme care, chiar dacă nu au punct de spălare a cauciucurilor, iau alte măsuri pentru a garanta păstrarea curăţeniei pe drumul public.

„Sunt firme care au instalat o prelată foarte mare pe suprafaţa unde încarcă sau descarcă autovehiculele de transport. Nu se respectă exact prevederile hotărârii, dar măcar se păstrează curăţenia”, a subliniat Soare.

De la începutul anului şi pănă în prezent, numai pe raza Sectorului 2, au fost date 12 amenzi constructorilor de pe şantiere pentru nerespectarea normelor de păstrare a curăţeniei, în valoare totală de peste 36.000 de lei. Pentru fiecare încălcare a acestei hotărâri, constructorii riscă o amendă cuprinsă între 3.000 şi 5.000 de lei.

Citiţi mâine în „Adevărul de Seară”, un reportaj despre şantierele Capitalei!!!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite