Bucureşti: „Ambiţia” termopanelor, disputată la Şcoala 98

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Renovările realizate în urmă cu cinci ani de Primăria Sectorului 4 la o şcoală din Capitală au fost „distruse“ de Primăria Capitalei.

Şcoala nr. 98 din cartierul bucureştean Berceni a fost inclusă în programul Băncii Europene pentru Investiţii (BEI) încă din 2002, un an mai târziu urmând să fie demarate lucrările. Lucrările au fost amânate, astfel că, în 2004, Primăria Sectorului 4 s-a apucat de renovat şcoala. „Nu-i puteam lăsa pe copii în condiţiile acelea. Cel puţin geamurile trebuia să le schimbăm”, a explicat responsabilul de contracte, din cadrul Direcţiei Generale de Administrare a Unităţilor de Invăţământ, Sanitare şi Creşelor Sector 4. Si directorul adjunct al Scolii 98, profesoara de limba română, Maria Goian, spune că instalaţiile sanitare erau vechi de 40 de ani şi că geamurile stăteau să se prăbuşească peste elevi. „S-au schimbat instalaţiile sanitare, s-au pus gresie şi faianţă în cele şapte băi şi termopane pe holuri. Dacă nu se luau astfel de măsuri, riscam să nu primim autorizaţia sanitară de funcţionare“, a explicat directoarea.

În iulie 2008, la cinci ani de când ar fi trebuit să înceapă lucrările, a început reabilitarea şcolii de către Primăria Capitalei prin programul BEI. Până în luna februarie a acestui an a fost renovat un corp al şcolii. Cei aproximativ 800 de elevi ai şcolii şi cadrele didactice au fost mutaţi în celălalt corp, pentru ca lucrările să nu se desfăoare cu copiii în clase. Cu această ocazie, au fost scoase termopanele instalate de Primăria Sectorului 4, precum şi gresia, faianţa şi grupurile sanitare din băi.

„Termopanele nu erau conform standardelor“
 Un morman de termopane şi grilaje erau ieri-dimineaţă în curtea şcolii. „Termopanele existente vor fi aruncate, pentru că nu mai pot fi folosite în urma demontării. De asemenea, nu sunt conform standardelor europene. În primul rând nu încăpea geamul antiefracţie“, a precizat maistrul şantierului, Viorel Palade. În ceea ce priveşte gresia instalată de primăria de sector, acesta susţine că era alunecoasă. Maistrul a adăugat că zilnic, timp de zece ore, 15 muncitori lucrează în această şcoală pentru a finaliza la timp lucrările. „Până săptămâna viitoare vom termina etajele 1 şi 2. Lucrările vor fi terminate până în luna septembrie, mai devreme decât este în plan. În mod normal în decembrie ar trebui să fie terminate“, a mai spus acesta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite