Bucureşti: ASE sărbătoreşte cu un proces

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Academia de Studii Economice (ASE) din Capitală a primit o lovitură, la ceas aniversar. Sărbătorirea evenimentului de împlinire a 96 de ani de la înfiinţare este umbrită de decizia instanţei Tribunalului Bucureşti.

Examenul de admitere la secţia Marketing, la doctorat, sesiunea septembrie 2008, a fost anulat în instanţă. O fostă studentă a sesizat magistraţii că admiterea a încălcat regulamentul, relatează Realitatea. Mara Popescu a susţinut faptul că au fost încălcate procedurile privitoare la admitere.

Astfel, cei care au organizat examenul nu au afişat numărul de locuri disponibile pentru fiecare conducător de doctorat, temele de cercetare propuse şi lista cu ordinea intrării la proba de specialitate. De asemenea, fosta studentă susţine că subiectele de la examen nu au fost trase la sorţi. Dacă şi instanţa superioară va lua această decizie, studenţii vor susţine un nou examen.


Rectorul ASE, Gheorghe Roşca, a declarat astăzi, pentru „Adevărul“, că examenul s-a desfăşurat corect. „Un singur lucru avem să ne reproşăm: la Comisia de Marketing nu au fost extrase subiectele, fiecare candidat având acelaşi subiect”, a explicat rectorul. El a adăugat că, conform cu Hotărârea de Guvern  567/2005, alegerea conducătorilor de doctorat şi a temelor de cercetare se face la sfârşitul anului I de doctorat. ASE va face recurs la decizia Tribunalului Bucureşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite