Bucurestenii saraci isi dau geaca si pensia pentru nevoiasii din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucurestenii au reactionat prompt la apelurile de suflet facute de cei care si-au vazut casele luate de ape, si au mers cu mic cu mare la corturile amplasate de autoritati in mai multe puncte ale

Bucurestenii au reactionat prompt la apelurile de suflet facute de cei care si-au vazut casele luate de ape, si au mers cu mic cu mare la corturile amplasate de autoritati in mai multe puncte ale Capitalei. Majoritatea a preferat sa aduca haine. Unii au vrut sa doneze bani. Maria Oasca are 70 de ani si a venit ieri dupa-amiaza la corturile amplasate in fata Teatrului National din Bucuresti cu cateva pungi cu ajutoare: "Am adus cateva haine de femeie, si geaca mea de iarna, este foarte buna, dar o dau cuiva care are mai multa nevoie de ea decat mine. Eu mai am un palton si un cojoc... macar sa fiu sanatoasa sa le port pe astea. Femeia asteapta ziua de miercuri, cand ia pensia, sa revina si sa doneze cateva zeci de mii de lei si pentru sinistrati. "Am pensie 3.675.000 lei, din asta traiesc, din asta pot sa dau si pentru oamenii aceia napastuiti", a mai spus Maria Oasca. S-au strans deja cateva tone de haine. Oamenii au mai donat apa minerala, sucuri, conserve si alte produse de stricta necesitate: faina, ulei, malai, zahar. Erau oameni in varsta care au venit cu cate doua trei sticle de ulei si se interesau daca in zilele de sambata si duminica este deschis cortul, pentru a reveni si cu alte produse. Ajutoarele la Universitate se strang in fiecare zi, inclusiv in week-end, intre orele 6 si 22.
Unde pot fi facute donatii
Imbracaminte, mobilier si bani pot fi donate si la sediul Primariei sectorului 1, din Bd. Banu Manta nr. 9, poarta 2. Banii se pot depune la casieria situata in holul mare al Primariei. Pentru obiecte mai mari, ce necesita transport, puteti apela 319.32.63 - dispeceratul Admnistratiei Domeniului Public sector 1. In sectorul 2, se pot dona materiale de constructii, apa minerala si alimente conservate la cortul amenajat in fata Circului de Stat, pe Soseaua Stefan cel Mare. Primaria sectorului 3 a deschis puncte de colectare in pietele Vitan, Bobocica, Ramnicu Sarat, Ambrozie, Gloria, Salajan, Minis, 1 Decembrie 1918 si Iosif Albu. Donatiile in bani se pot face in contul Consiliului Local - Primaria sector 3 BCR - Sucursala Unirea - RO41RNCB5101000386860001. In sectorul 4 sunt amenajate trei puncte de colectare: in zona Big Berceni, in Parcul Tineretului si la Selgros. Cetatenii si agentii eocnomici sunt rugati sa doneze produse de prima necesitate. Bucurestenii care vor sa doneze materiale de constructii o pot face la Sectia Salubritate ADPP sector 4 din str. Niculitel nr.12, telefon 460.34.73. In curtea Primariei sectorului 6 va fi amplasat astazi un cort, in acelasi scop. Prefectura Judetului Ilfov a deschis un centru de colectare a bunurilor donate in orasul Buftea, Str. M. Eminescu nr.32, judetul Ilfov. Donatiile in bani se pot face in conturile deschise la BCR de Secretariatul General al Guvernului:
RO65RNCB5010000138390083 ROL;
RO11RNCB5010000138390085 USD
RO38RNCB5010000138390084 EUR.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite