Bucureştenii riscă să rămână şi fără Bordei, şi cu banii luaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Disputa politică pe tema terenului deţinut de Constanda poate uşura bugetul local cu peste 17 milioane de euro. Supărat că oamenii politici continuă cearta pe tema parcului Bordei, omul de

Disputa politică pe tema terenului deţinut de Constanda poate uşura bugetul local cu peste 17 milioane de euro. Supărat că oamenii politici continuă cearta pe tema parcului Bordei, omul de afaceri Costică Constanda a făcut ce ştie mai bine. A executat banii Primăriei Capitalei din Trezorerie, fără a mai da explicaţii. Un calcul simplu ne arată că disputa pe tema Bordei scoate câte 10 euro din buzunarul fiecărui bucureştean.

Execuţie ilegală

Scandalul, şi aşa de proporţii, s-a înteţit, pentru că execuţia celor 17,7 milioane de euro este contestată atât de primarul Adriean Videanu, cât şi de persoanele care s-au opus permanent afacerii Bordei. Vestea că banii au fost deja transmişi într-un cont la CEC i-a făcut atât pe aleşii locali, cât şi pe ministrul finanţelor, Varujan Vosganian, să ceară ca tranzacţia să fie blocată.

Videanu spune că executarea este ilegală pentru că omul de afaceri a câştigat procesul cu Consiliul General, iar banii au fost luaţi din conturile primăriei. Surse din Direcţia juridică a municipalităţii spun că există soluţia ca primăria să se îndrepte împotriva Trezoreriei dacă banii sunt încasaţi de omul de afaceri. Constanda însă nu va ezita să bage cele 17,7 milioane de euro în buzunar.

"Nu eu personal am executat conturile primăriei. Suma debitată a fost de 17 milioane de euro, cât a fost în hotărârea instanţei. Eu pot folosi banii şi după două zile, dar am să aştept 15", spune Costică Constanda. Suma transferată de Trezorerie este din contul de investiţii al Direcţiei de transporturi. Videanu mai ia în calcul şi chemarea în judecată a consilierilor care au provocat scandalul Bordei, refuzându-i lui Constanda aprobarea unor documentaţii de urbanism.

Pe lista vinovaţilor se mai află şi primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, care este acuzat că a tergiversat eliberarea unui certificat de urbanism care să permită schimbul de terenuri între Bordei şi Satul Francez. Videanu crede că în următoarele 15 zile se va ajunge la o înţelegere aşa încât 2,8 din cele 3,3 hectare din Bordei să fie parc, iar banii municipalităţii să rămână în conturile primăriei pentru a fi folosiţi la lucrări de infrastructură.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite