Bucureştenii preferă nunţile organizate de profesionişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii care vor să-şi unească destinele îi aleg din timp pe cei care se vor ocupa de căsătorie Tot mai mulţi tineri aleg să lase grija organizării nunţii lor pe seama specialiştilor.

Tinerii care vor să-şi unească destinele îi aleg din timp pe cei care se vor ocupa de căsătorie

Tot mai mulţi tineri aleg să lase grija organizării nunţii lor pe seama specialiştilor. Lunile ianuarie şi februarie sunt cele mai aglomerate pentru organizatorii de nunţi, care susţin că, în această perioadă, solicitările au crescut de două ori faţă de începutul lui 2006.

O nuntă ca la carte costă de la 4.000 de euro şi poate ajunge până la 150.000 de euro. Preţurile diferă şi în funcţie de numărul persoanelor invitate. Agenţiile specializate în organizarea nunţilor desemnează câte un weeding planner care se ocupă de fiecare căsătorie de la A la Z, astfel că mirilor nu le rămâne decât să îşi procure costumaţia. În anumite cazuri şi această problemă dispare. "Rochia de mireasă putem să o aducem de la case de modă renumite de la noi, dar şi din străinătate", spune Adela Popescu, marketing manager la "No Surprises". Dacă pentru miri invitaţiile, domnişoarele de onoare, maşina şi buchetele de flori sunt o bătaie de cap, pentru un weeding planner acestea sunt doar simple detalii.

Mirii şi naşii sunt scutiţi şi de grija bisericii. "Agentul colaborează cu anumite biserici şi preoţi, care ştiu cât trebuie să dureze slujba, pentru ca invitaţii să ajungă la timp şi la restaurant", explică Sînziana Ginga, reprezentantul unei agenţiei "Casa Cochet" din Capitală. Nici actele nu mai constituie o problemă. "Noi ne ocupăm şi de actele pentru căsătorie", adaugă Dan Banner, managerul firmei "Banner".

Mireasa, aranjată de stilişti renumiţi

Weeding plannerul nu numai că urmăreşte pas cu pas organizarea nunţii, dar vine cu o echipă de stilişti care se ocupă de look-ul miresei. "Aducem hair şi make-up artişti pentru mireasă, mama ei, pentru soacră, naşă şi pentru domnişoarele de onoare", spune Adela Popescu.

Cursuri de dans şi lună de miere în Veneţia

O noutate în acest domeniu o reprezintă asigurarea lecţiilor de dans pentru miri mai stângaci. Preţul este separat de restul serviciilor, 5-6 şedinţe ajungând la 400 de lei. Mirii sunt răsfăţaţi şi după nuntă, pentru că agenţiile se ocupă, la cerere, inclusiv de aranjarea lunii de miere. Cele mai multe firme solicită un preţ suplimentar, dar există şi oferte speciale care includ un sejur la Veneţia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite