Bucureştenii au înroşit firul de telefon al veterinarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Speriaţi de apropierea de Capitală a "aviarei", zeci de bucureşteni au semnalat, ieri, la autorităţile sanitar-veterinare peste 20 de cazuri de pasări găsite moarte. Fie că a fost vorba de

Speriaţi de apropierea de Capitală a "aviarei", zeci de bucureşteni au semnalat, ieri, la autorităţile sanitar-veterinare peste 20 de cazuri de pasări găsite moarte. Fie că a fost vorba de porumbei sau guguştiuci, inspectorii de la Direcţia Sanitar-Veterinară a Municipiului Bucureşti au fost obligaţi să intervină. Unul dintre apeluri a vizat prezenţa unei păsări moarte în curtea Spitalului Judeţean Ilfov, situat în sectorul 3 al Capitalei. Tot ieri, sanitar-veterinarii au ridicat în zona complexului Mall un guguştuc mort, după care maşina DSVMB a plecat către alt caz, în Drumul Taberei. şeful DSVMB, Constantin Savu, face un apel către populaţie să nu creeze o panică artificială de câte ori cineva găseşte o pasăre moartă şi să acţioneze cu calm şi luciditate. Până ieri după-amiază, nu a fost identificată nici o pasăre bolnavă. Primarul general, Adriean Videanu, a cerut bucureştenilor să nu aducă păsări vii în Capitală.

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti avertizează populaţia că, în cazul apariţiei unor simptome cum ar fi febra peste 38 de grade, tusea frecventă şi obositoare, greutate sau dificultăţi în respiraţie, trebuie să se adreseze de urgenţă medicului de familie sau serviciilor de ambulanţă, mai ales dacă în ultima perioadă au existat contacte cu persoane presupus bolnave sau care au călătorit în zone în care au fost depistate focare de gripă aviară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite