Bucureştenii au deplâns victimele tragediei din 11 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de bucureşteni au aprins lumânări şi au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001 din SUA. Preşedintele Băsescu, primul-ministru

Zeci de bucureşteni au aprins lumânări şi au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001 din SUA. Preşedintele Băsescu, primul-ministru Popescu Tăriceanu, foştii preşedinţi, Iliescu şi Constantinescu, oameni politici, reprezentanţi ai cultelor religioase şi membri ai corpului diplomatic au omagiat la rândul lor victimele atentatelor.
Cu acest prilej a fost vizitată şi expoziţia din incinta Teatrului Naţional, intitulată "După 11 septembrie: Imagini din zona zero" realizată de Joel Meyerowitz. În momentul strângerilor de mână cu ambasadorul american Nicholas Taubman şi cu personalul ambasadei, atât premierul, cât şi ex-preşedintele Iliescu zâmbeau larg, ca şi cum ar fi participat la un eveniment monden.
Preşedintele Băsescu s-a limitat la a vorbi, aşa cum au făcut-o şi ambasadorii, despre un apel la luptă împotriva terorismului. "La cinci ani de la cea mai mare lovitură teroristă dată democraţiei, nu doar celei americane, nu există un răspuns al omenirii care să dea confort cetăţenilor săi", a declarat Băsescu.

"Dumnezeu să ne ierte că n-avem soluţii pentru terorism"
"Sunt şef de stat şi îmi pun întrebarea cum să fac ca instituţiile statului să atingă eficienţa maximă în a proteja cetăţeanul pe teritoriul naţional. Este o întrebare care şi-o pune fiecare omolog de-al meu în aproape toate întâlnirile", a adăugat el. Preşedintele a amintit că teroriştii care invocă Islamul ca justificare a actelor lor criminale spun un mare neadevăr. "Este una din marile erori ale celor care încearcă să explice terorismul astfel şi una din marile abilităţi ale celor care vor să justifice prin Islam actele teroriste", a spus el, precizând că, la fel ca şi Biblia, Coranul nu îndeamnă la violenţă şi crimă, însă teroriştii au creat o ideologie bazată pe teroare, pe care autorităţile nu ştiu să o combată. "Dumnezeu să-i ierte pe cei care au murit la 11 septembrie, Dumnezeu să-i ierte pe cei care au murit în atentatele de după 11 septembrie şi să ne ierte şi pe noi că încă nu avem o soluţie pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple", a spus Băsescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite