Brown îl presează pe Blair să-i cedeze locul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat sub presiunea unor grupuri din propriul partid, premierul Tony Blair trebuie să-şi precizeze poziţia în controversata problemă a cedării şefiei partidului laburist şi retragerii din

Aflat sub presiunea unor grupuri din propriul partid, premierul Tony Blair trebuie să-şi precizeze poziţia în controversata problemă a cedării şefiei partidului laburist şi retragerii din funcţia de prim-ministru. Analiştii estimează că premierul nu va anunţa o asemenea dată, încercând mai degrabă să refacă unitatea partidului, afectată de rezultatele slabe obţinute la alegerile locale din Anglia de săptămâna trecută. Peste 50 de parlamentari laburişti au semnat o scrisoare în care solicită schimbarea lui Tony Blair cu actualul cancelar, ministrul de finanţe Gordon Brown. Acesta a trecut la atac şi a cerut instaurarea unei "tranziţii stabile şi ordonate" în fruntea puterii.
Poreclit cândva "Teflon Tony", pentru capacitatea sa de a supravieţui unor crize politice, Blair se află în cea mai dificilă poziţie de la sosirea sa la putere în 1997, şi aceasta din cauză că a făcut greşeala de a anunţa că nu se va prezenta la alegerile care vor avea loc în 2009 sau 2010, fără să spună când se va retrage de la putere, comentează AFP.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite