Noi curse aeriene spre Italia şi Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noi curse aeriene spre Italia şi Marea Britanie
Noi curse aeriene spre Italia şi Marea Britanie

Compania de smart flying Blue Air a lansat curse directe de la Bacău spre patru destinaţii din Italia şi Marea Britanie (Luton) pentru intervalul 25 octombrie 2009-27 martie 2010.

„Roma (Fiumicino), Torino (Cuneo), Milano (Bergamo) şi noua rută spre Catania sunt cele patru oraşe italiene acoperite în intervalul 25 octombrie 2009-27 martie 2010 de Blue Air prin cursele sale directe din Bacău, cea de-a cincea destinaţie operată de pe acest aeroport fiind Londra (Luton)“, au declarat reprezentanţii Blue Air.

Piaţă în creştere


Anul trecut, piaţa internă a zborurilor low cost din România a valorat aproximativ 200 de milioane de euro, aproape jumătate din totalul pieţei aeriene din ţara noastră. În ciuda crizei financiare, în acest an, piaţa internă de low cost a crescut cu 10% faţă de anul trecut.

Cei mai importanţi competitori sunt Blue Air, Wizz Air, Germanwings, easyJet, SkyEurope şi Ryanair. Wizz Air  şi-a propus pentru acest an transportarea a 1,7 milioane de pasageri, potrivit Nataşei Kazmer, directorul de comunicare al companiei. Totodată, Blue Air a înregistrat în primul semestru o cifră de afaceri de 237,75 milioane de lei, în creştere cu 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi a transportat 425.000 de oameni. Pentru întreg anul, transportatorul aerian estimează un total de 1,7 milioane de pasageri.

Doar 3% dintre români zboară cu avionul
Cu toate că România este a doua ţară ca mărime după Polonia din Europa de Sud-Est, doar 3% dintre români au zburat măcar odată cu avionul, ca urmare a nivelului foarte mic de trai, potrivit datelor primite de la companiile aeriene.


 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite