Britanicii au restricţii la YouTube

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Site-ul de Internet YouTube, deţinut de compania americană Google, a început să blocheze accesul britanicilor la mii de clipuri muzicale oficiale ale unor artişti ca Rihanna, U2 până la The Killers.

Asta după ce au eşuat discuţiile legate de un nou acord cu autorităţile britanice însărcinate cu colectarea tarifelor pentru drepturile de autor şi licenţe.

YouTube susţine că îi este cerută o sumă mult prea mare în comparaţie cu acordul anterior referitor la plata unor drepturi de autor artiştilor, compozitorilor şi caselor de discuri.

Autorităţile însărcinate cu colectarea tarifelor pentru drepturile de autor şi licenţe, PRS, a criticat YouTube pentru că a luat decizia de a bloca clipurile respective pentru publicul britanic fără orice altă consultare şi a cerut companiei americane să-şi revizuiască acţiunea.

Marea Britanie este una dintre primele cinci cele mai importante pieţe pentru YouTube. Compania americană va bloca doar clipurile oficiale nu şi cele încărcate de utilizatorii indepenedeţi.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite