În Breaza, pământul de sub strada Micşunelelor a luat-o la vale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma ploilor din ultimele zile, pământul de sub casele din Breaza a început din nou să se mişte. În cartierul Podu Vadului, o stradă care reprezintă singura legătură cu oraşul pentru

În urma ploilor din ultimele zile, pământul de sub casele din Breaza a început din nou să se mişte. În cartierul Podu Vadului, o stradă care reprezintă singura legătură cu oraşul pentru toţi cei peste 300 de locuitori ai zonei s-a surpat. Strada Micşunelelor a fost afectată şi de căderile de teren din 1997, fiind consolidată atunci. Acum, din cauza căderilor abundente de apă, pământul care se afla sub traversele de cale ferată folosite pentru consolidare s-a scurs pur şi simplu, strada rămânând, practic, suspendată. Locuitorii din zonă şi reprezentanţii primăriei nu-şi fac speranţe prea mari că lucrarea va rezista. Dacă strada se va surpa din nou, un întreg cartier riscă să rămână total izolat. Tot din cauza ploilor recente au avut loc alunecări şi în alte zone ale Brezei. O casă întreagă este pe cale de a fi înghiţită de un val de pământ care înaintează aproape vizibil. Viorica Popescu locuieşte acolo împreună cu fiica ei, neavând unde să se refugieze din calea pământului. "N-am unde să mă duc, dar nici aici nu mai pot sta. Mi-e frică şi să mă culc să nu cumva să o ia casa la vale. Cei de la primărie au venit, s-au uitat, dar până acum nu m-au ajutat în nici un fel", ne-a spus femeia uitându-se spre muntele de pământ care îi intrase în casă. Primarul George Mărăcineanu a afirmat că va contacta o firmă specializată care să consolideze drumul surpat.

Zăpadă de 30 cm la Mehedinţi
cu adevărat şi în Mehedinţi. Ieri, în zona de munte ningea viscolit, iar stratul de zăpadă atinsese 30 cm grosime. Utilajele de deszăpezire nu apucaseră să intervină decât pe drumurile judeţene. În alte locuri însă au căzut ploi abundente. Spre exemplu, râul Topolniţa s-a umflat şi a blocat circulaţia pe DJ 607 A, între localităţile Turnu-Severin şi Cerneţi. Localnicii de aici sunt nevoiţi acum să facă un ocol de câţiva kilometri ca să ajungă în municipiu.

Cad stânci şi pe DN 1 A
Circulaţia pe DN 1 A (Ploieşti - Vălenii de Munte - Braşov) a fost blocată, ieri după-amiază, de căderea unor stânci în localitatea Cheia, în apropiere de Mănăstirea Suzana. Mai multe echipaje de poliţie sunt în zonă pentru a fluidiza traficul, circulaţia fiind restabilită pe un singur sens.

Zăpada a lăsat fără curent zeci de localităţi băcăuane
Un număr de 39 de localităţi din judeţul Bacău au rămas fără energie electrică din cauza zăpezii căzute în ultimele două zile. Prefectul de Bacău, Gabriel Berca, a precizat că deşi nu sunt depăşite cotele de apărare, pe Siret şi pe Trotuş sunt sloiuri de gheaţă. Cel mai gros strat de zăpadă, de 27 de centimetri, a fost măsurat la Staţia Hidrometrică Ghimeş-Făget.

Satul lui Mischie se scufundă
In trei localităţi din judeţul Gorj alunecările de teren continuă din cauza ploilor. Pentru a treia zi consecutiv, pământul se scufundă şi afectează atât drumurile, cât şi casele oamenilor. La Seuca şi Godineşti, satul în care s-a născut Nicolae Mischie, renumitul baron de Gorj, au fost afectate case ale localnicilor şi drumuri, conductele de gaze şi apă fiind puse în pericol. Situaţia este la fel de gravă şi la Roşia de Amaradia.

Băsescu n-a reuşit să deblocheze Valea Oltului
Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat, ieri, pe Valea Oltului, în zona afectată de căderile de stânci. Acesta a declarat că traficul rutier uşor ar putea fi deschis începând de astăzi. Calea ferată va fi redeschisă abia în ultima fază. Traian Băsescu a inspectat lucrările care se desfăşoară pe Valea Oltului, în dreptul localităţii vâlcene Câineni, pentru degajarea şoselei şi reluarea circulaţiei. Lucrătorii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADN) au continuat, ieri, dinamitarea versantului, în dreptul localităţii Câineni, unde circulaţia pe DN 7 este blocată de o săptămână şi unde continuă să cadă bucăţi de stânci.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite