Braşov:Începe stagiunea de vară la Biserica Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov:Începe stagiunea de vară la Biserica Neagră
Braşov:Începe stagiunea de vară la Biserica Neagră

Timp de patru luni, melomanii vor putea asculta 33 de concerte Concertul inaugural al cele de a 57-a stagiuni va fi mâine, de la ora 18.00. 

Sezonul estival va fi unul plin pentru organiştii Bisericii Negre, Hans Eckart şi Steffen Schlandt. În lunile iunie şi septembrie concertele se vor desfăşura în fiecare zi de marţi, de la ora 18.00. În vârful de sezon, în lunile iulie şi august, melomanii pot asculta orga Bisericii Negre de trei ori pe săptămână, marţi, joi şi sămbătă, de la aceeaşi oră. „Continuând tradiţia concertelor estivale de orgă ce datează din anul 1853, Biserica Evanghelică C.A. din Braşov propune publicului braşovean şi turiştilor un număr de 33 de concerte ce vor avea loc în perioada 2 iunie - 29 septembrie”, a precizat Beniamin Ghegoiu, asistent Relaţii Publice la Biserica Neagră. Fiecare concert durează 30 de minute, iar costul unui bilet este de cinci lei.„În ultimii ani media de participare la concerte a fost în jur de 160 de spectatori”, a completat Ghegoiu. Pe lângă cei doi artişti braşoveni, vor mai susţine recitaluri şi alţi renumiţi organişti din ţară şi din străinătate. Reprezentanţii Bisericii Negre vor astfel să marcheze împlinirea a 170 de ani de la inaugurarea celei mai mari orgi mecanice din România.
Istoric
Orga Bisericii Negre a fost construită de Carl August Buchholz şi este cea mai mare orgă mecanică din România. Instrumentul are 4 mauale cu câte 56 de taste şi un pedalier cu 27 de taste, dispunând de 63 de registre sonore. Orga a fost restaurată în perioada 1997 – 2001, timp în care toate cele 3993 de tuburi au fost demontate şi restaurate.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite