Braşov: „Nu trebuia să se renunţe la aeroport”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

brasov.adevarul.ro demarează campania de redefinire a Braşovului. În fiecare dimineaţă,  va fi postat un „top” al celor mai frumoase şi mai urâte lucruri din oraş, aşa cum sunt ele văzute de braşoveanul al cărui portret îl găsiţi în aceeaşi zi, în „Adevărul de Seară”, ediţia de Braşov.

Radu Bellu este pasionat de istoria Căii Ferate Române, a publicat 48 de lucări şi a creat, în Sibiu, un muzeu al locomotivelor cu aburi. Patrimoniul de linii ferate, de locomotive şi, în general, tot ce ţine de acest domeniu au fost orizonturile spre care s-a aplecat. A adunat numeroase materiale, iar propria casă a transformat-o într-un „salon de vechituri”

Braşovul frumos: „Oamenii fac ca oraşul nostru să fie unul frumos. Prin civilizaţie şi comportament se vede asta. Braşovenii dau dovadă de politeţe şi bunătate, nu ca în Bucureşti sau Constanţa. Cei care vin la Braşov, cu siguranţă vor veni şi a doua oară. Un alt lucru care face ca Braşovul să fie frumos, sunt vestigiile. Oraşul nostru are o interesantă cultură şi istorie, pe care toţi locuitorii ar trebui să o cunoască”.

Braşovul urât: „Oraşul nostru este urât deoarece foarte mulţi oameni care au avut mari contribuţii în dezvoltarea oraşului nu sunt apreciaţi. Multor personalităţi li s-au uitat meritele. De exemplu, Cristian Cherci, care a adus canalizarea în Braşov, Ion Baiulescu, părintele podurilor dunărene. Ar trebui să existe o alee cu busturi ale celor mai renumiţi. Automat, şi copii vor învăţa istoria oraşului şi vor cunoaşte numele personalităţilor. Nu trebuia să se renunţe la Aeroportul Flotei 1 Bombardament Aerian în 1956. Acest aeroport ar fi trebuit extins şi, automat, astăzi am fi avut astăzi aeroport”.

Povestea lui Radu Bellu

Campanie online - Braşovul în oglindă.

image



Citiţi părerile exprimate până acum de eroii poveştilor din pagina 16:

Radu Pârvu: „În centru nu sunt suficiente locuri de parcare”
Tarciziu Mocanu: „Oraşul nu mai oferă locuri de muncă”
Mioara Stoian: „Nu imi place faptul că oraşul s-a aglomerat foarte tare”

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite