Braşov: Mai puţini studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea „Transilvania” scoate în acest an la concurs mai puţine locuri decât în anii trecuţi.

Conducerea instituţiei a hotărât ca, începând din acest an, numărul studenţilor să fie cu 500 mai mic decât până acum. Cele 16 facultăţi ale Universităţii Transilvania scoate în acest an la concurs doar 5190 de locuri pentru cei care vor să devină studenţi la una dintre acestea. Fiecare facultate din cadrul Universităţii Transilvania va avea de „suferit” în acest sens.Mai mult de jumătate dintre acestea, adică 2800 de locuri sunt fără taxă şi doar 2390 cu taxă de şcolarizare. „Am hotărât să micşorăm numărul de locuri pentru că anul acesta sunt mult mai puţini absolvenţi de liceu şi am crescut numărul locurilor fără taxă din cauza situaţiei financiare precare în care se află din ce în ce mai mulţi studenţi”, spune Ioan Vişa, rectorul Universităţii Transilvania.

Studii la distanţă

De asemenea, alte 1.160 de locuri sunt oferite pentru învăţământul la distanţă, studii de licenţă, în cele cinci centre din ţară: Braşov, Focşani, Miercurea Ciuc, Breaza şi Covasna. Pentru studiile de masterat sunt scoase la concurs 75 de locuri fără taxă şi alte 505 locuri cu taxă. Pentru masteratul Bologna sunt însă mult mai multe locuri: 1.153 fără taxă şi 1.281 cu taxă.

Admitere pe baza de dosar

Aproape toate facultăţile Universităţii Transilvania îşi vor primii studenţii, la fel ca şi anul trecut, doar pe bază de dosar. Acest lucru se va întâmpla şi la Facultăţile de Ştiinţe Economice şi Educaţie Fizică şi Sport, la care se organizează pentru prima dată acest tip de admitere. Singurele excepţii sunt, ca şi până acum, facultăţile de Muzică şi Medicină. La Muzică se vor da probe aptitudinale, iar cei care vor să ajungă la Medicină vor fi nevoiţi să dea examen scris, tip grilă.

Taxe mai mici

Conducerea Universităţii Transilvania a mai făcut o schimbare în favoarea studenţilor săi. Taxele de înscriere sunt anul acesta cu 10% mai mici decât pentru anul universitar 2008-2009. Studenţii cu probleme financiare mari vor plăti doar 50% sau chiar deloc taxa de şcolarizare. Perioada de depunere a dosarelor pentru admiterea la facultăţile din cadrul Universităţii Transilvania va începe în 14 iulie. Rezultatele finale vor fi communicate în primele zile ale lunii septembrie, iar până în 15 septembrie va avea loc şi sesiunea de toamnă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite