Braşov: 400 de rromi au fost botezaţi în apele Tărlungului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 „Fraţii” au fost aduşi la creştinarea, în masă, cu 20 de autobuze. Peste 400 de rromi din tot judeţul au fost creştinaţi în religia penticostală duminică după amiază.

Îmbrăcaţi în haine albe, „fraţii” s-au rugat timp de câteva ore şi au cântat imnuri religioase pe ritmuri de manele, acompaniaţi de saxofoane şi viori. Plictisiţi de atâta pioşenie, rromii nu s-au sfiit ca în timpul rugăciunilor să spargă seminţe sau să dea o fugă să se înfrupte de la tarabele cu mici, amenajate lângă scena unde se desfăşura procesiunea.
După trei ore de rugăciune, credincioşii au fost duşi pe malul pârâului Tărlung, în apa căruia au fost creştinaţii de mai mulţi pastori: unul român, unul olandez, unul american şi unul german. De frica frigului şi a apei rece ca gheaţa, rromii s-au înghesuit la botez iar apoi, zgribuluţi, au dat fuga în tufişuri să se schimbe în haine uscate. „Mă botez ca să fiu împăcată cu Dumneze, să mă vindece Domnul şi să mă apere de boli”, a spus încrezătoare Viţa Lingurar.
Este pentru prima dată când în Braşov se organizează o astfel de creştinare, în masă, a rromilor. Pentru a-i ajuta pe cât mai mulţi să vină în faţa lui Dumnezeu, Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Braşov a pus la dispoziţia comunităţilor de rromi din judeţ 20 de autobuze care i-au adus la Tărlungeni.

Vezi galeria foto!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite