Braşov: 30 de minute pentru 30 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

620 de puieţi de salcâm au fost plantaţi la Braşov. Grupul 34Life a organizat o a doua acţiune de plantare de copaci în municipiu. Scopul celor implicaţi în proiect este de a transforma Braşovul în cel mai verde oraş din România.

Încă de la primele ore ale dimineţii voluntarii şi-au luat cu ei lopeţile şi câte un hârleţ şi s-au pus de treabă. Întreaga zonă de lângă calea ferată dintre Podul de pe Strada Zizinului şi Strada Hărmanului a fost împânzită cu puieţi de salcâm. „Facem parte din categoria oamenilor care nu consideră că «Eco» este doar un termen la modă, ci o stare de spirit, un manifest  zilnic. Ştim că planeta nu poate fi salvată într-o singură zi, dar stă în puterea noastră să acţionăm pentru a o face mai curată, mai puţin poluată, mai frumoasă”, afirmă Paul Fulea, membru fondator al grupului 34Life.

Bani puţini şi fapte mari

Toţi banii pentru cumpărarea puieţilor au fost strânşi de la prieteni, rude şi colegi de serviciu. Cei şapte membrii ai grupului au reuşit cu cei 1000 de lei strânşi să realizeze una dintre cele mai ample actiuni de plantări. „Am găsit o firmă din Arad care ne-a dat puieţii la un preţ foarte bun. Poşta Română ne-a ajutat cu aducerea lor în Braşov. Primăria a fost un factor decisiv pentru că ne-a pus la dispoziţie terenul, foarte bine pregătit şi fără mizerii aruncate pe el. Am dovedit că poţi face lucruri mari cu bani puţini”, mai adaugă Paul Fulea. Toţi membri grupului cărora li s-au adăugat peste 150 de voluntari au muncit ieri câteva ore. „Am vrut să ajutăm. Este foarte important să faci ceva pentru ca planeta să fie mai puţin poluată. Vrem să dăm un exemplu tuturor românilor şi să îi convingem cît de important este mediul înconjurător“ a spus Alina Pandrea, voluntar.

Planuri de viitor

Pentru că au fost plantaţi pe patru rânduri, cei 620 de puieţi au ajuns pentru aproximativ 500 de metri liniari. Grupului 34Life vrea, până în toamnă, să mai planteze în zonă cel puţin 1500 de puieţi de salcâm pentru a acoperi toată distanţa dintre Podul de pe Strada Zizinului şi Strada Hărmanului. În următoarea perioadă grupul 34Life v-a organiza campanii de educare şi informare despre importanţa reciclării, a aruncării şi colectării selective gunoiului, dar şi campanii pentru igienizarea unor zone care sunt acoperite acum de munţi de gunoaie.

Grup de prieteni

Grupul 34Life nu are personalitate juridică, este doar un grup de prieteni. „34Life înseamnă o mână de oameni care şi-au propus să facă ceva în fiecare zi, pentru a păstra verde colţul lor de planetă. În 15 noiembrie, 2008 am avut prima acţiune pe care am denumit-o «Fii cu picioarele pe pământ». Am plantat atunci 24 de puieţi pe Calea Feldioarei”, adaugă Paul Fulea.

Braşovul în top

Braşovul a intrat în topul celor mai ecologice oraşe din ţară.  Concursul „Cel mai verde oraş din ţară”, iniţiat de site-ul Umbrela Verde a arătat că Braşovul este pe locul cinci din ţară. Până în 2010, fiecare oraş trebuie să le asigure locuitorilor 20 de mp pe cap de locuitor, iar până în 2013, 26 mp.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite