Braşov: Este interzisă eutanasierea câinilor sănătoşi cu sau fără stăpân

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin  aşa spune ANSV. Disputa autorităţilor,  aici

Braşovenii au reacţionat în urma articolului apărut în cotidianul „Adevărul de Seară” de marţi. Codruţ Alin Feher este unul dintre cei mai revoltaţi cititori, care se luptă de luni bune cu Serviciul de Gestionare a Animalelor pentru oprirea crimelor canine.

Lamuriri ANSV

Bărbatul a trimis o scrisoare către Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară, prin care a solicitat un răspuns clar. Se mai pot omorî sau nu câinii comunitari? Răspunsul a venit la fel de clar: “În conformitate cu articolul 7.1 din legea 9/2008, (…) este interzisă eutanasierea câinilor, a pisicilor şi a altor animale, cu excepţia animalelor cu boli incurabile constatate de medicul veterinar”.

Lege incoerentă

“Nu comentez actele care vin prin corespondenţă personală. Vă pot spune că legea e gândită prost. Nu este coerentă şi nu spune nimic concret. Sunt trimiteri peste trimiteri, sunt goluri, lipsuri, nu spune nimic clar. Vă asigur că dacă s-ar face o ilegalitate la Braşov cu omorârea câinilor comunitari aş lua măsuri drastice.”, susţine şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare Braşov, Dorin Enache. Acesta mai afirmă ca în curând vor contacta parlamentarii pentru a schimba legea şi pentru a elimina ambiguităţile.

Contraziceri pe lege

Declaraţiile reprezentantului DSV Braşov nu îl mulţumesc pe braşoveanul care are în mână actul prin care autoritatea supremă ce se ocupă de animalele cu sau fără stăpân din România şi care spune că este absolut interzisă omorârea câinilor comunitari.

„A gestiona nu înseamnă a omorî”

“Mai mult! A gestiona înseamnă a lua în păstrare, a-i ordona viaţa, nu a omorî. Nici numele pe care îl are acest serviciu nu îi dă dreptul la aşa ceva, nu mai vorbim de lege care e clară”, mai adaugă Codruţ Feher. Braşoveanul este hotărât să meargă mai departe şi va face o plângere către DSV. Cu răspunsul de aici va merge la A.N.S.V.

Dacă vrei să îţi spui părerea: Vrei sau nu vrei sa fie eutanasiaţi câinii comunitari? Votează aici

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite