Braşov: Din nou în faţa instanţei pentru a-şi recupera salariile (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicaliştii de la Hidromecanica au avut în această dimineaţă cea de-a treia înfăţişare în procesul pe care l-au intentat conducerii întrerpinderii pentru a-şi recupera salariile restante.

Procesul dintre angajaţii şi patronatul Hidromecanica SA a fost pornit pe fondul întârzierii foarte mari la plata salariilor. Angajaţii societăţii nu şi-au mai primit leafa de mai bine de 5 luni. Astăzi, la ora 10.30, în faţa instanţei, conducerea întreprinderii a trebuit să prezinte o situaţie exactă a plăţilor restante pentru fiecare salariat în parte.
ÎÎn opinia lui Ion Simion, vicelider al Sindicatului „Hidroforţa” documentele pe care conducerea societăţii le-a prezentat astăzi în instanţă sunt incomplete. „Au adus documnete eronate. Nu se pomeneşte de prima de vacanţă şi nici de cea de Crăciun. Conform documentelor pe care le-au prezentat, unii angajaţi nu au de încasat salarii restante, iar ceilalţi doar o jumătate din suma reală” a declarat Ion Simion, viceliderul Sindicatului „Hidroforţa”.
Toţi cei 350 de angajaţi de la Hidromecanica Braşov au intrat în şomaj tehnic, de la finele lunii martie, muncitorii urmând să primească, timp de trei luni, 75% din salariu. Măsura a fost luată de conducerea fabricii tocmai din cauza imposibilităţii de a plăti salariile restante de mai bine de trei luni şi ca urmare a intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă nr. 28/2009 privind reglementarea unor măsuri de protecţie socială. Sindicatele din fabrică au semnat un act prin care acceptă intrarea în şomaj tehnic.
Următoarea înfăţişare va avea loc pe 19 mai.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite