Braşov: Au început înscrierile la examenul de Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Examenul propriu-zis va începe în 22 iunie. Pregătirile pentru examenul de bacalaureat au intrat pe ultima sută de metri. Înscrierile durează până în 8 mai, urmând ca pe 12 iunie elevii din clasa a XII-a să termine anul şcolar

Astăzi a început înscrierea candidaţilor care vor să susţină examenul maturităţii în sesiunea din vară. Acum se pot înscrie pentru a da Bacul şi absolvenţii din anii anteriori care nu au reuşit să promoveze examenul. Ei vor susţine doar probele la care au obţinut mai puţin de nota cinci.

Zile de foc între 22 iunie şi 2 iulie

Examenul de bacalaureat începe în 22 iunie cu proba orală la Limba şi Literatura Română. Probele scrise încep tot cu Româna, pe 26 iunie şi se vor încheia pe 2 iulie. Rezultatele examenului trebuie afişate pe 5 iulie şi tot atunci se pot depune şi eventualele contestaţii. Acestea vor fi rezolvate în zilele de 7 şi 8 iulie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 9 iulie.
Sesiune de restanţe, în august
Cei care nu promovează examenul de bacalaureat în prima sesiune, mai au o sansă în luna august. Sesiunea de restanţe începe pe 17 august şi se încheie pe 26 august. Restanţierii se pot înscrie la această sesiune în perioada 13 – 17 iulie. Candidaţii vor susţine atunci doar probele pe care nu le-au promovat în luna iunie.

Taxă pentru restanţieri

Absolvenţii de liceu care sunt la a treia încercare de a promova examenul maturităţii vor fi obligaţi să plătească o taxă de înscriere de 217 lei. Suma reprezintă contravaloarea pentru toate probele de examen. În cazul în care restanţierii vor da examen la mai puţine materii, vor plăti o sumă mai mică, în funcţie de numărul probelor. 

Calendarul examenului de Bacalaureat

22 - 23 iunie  Limba şi literatura română – proba A (oral)
23 - 24 iunie  Limba şi literatura maternă – proba C (oral)
24 – 25 iunie Limba şi literatura modernă – proba B (oral)
26 iunie Limba şi literatura română – proba A  (scris)
29 iunie Limba şi literatura maternă – proba C (scris)
30 iunie proba obligatorie a profilului – proba D (scris)
1 iulie   proba la alegere din aria curricular corespunzătoare specializării – proba E ( probă scrisă sau practică)
2 iulie o probă la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzătoare specializării – proba F (probă scrisă sau practică)
5 iulie afişarea rezultatelor (până la orele 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 – 20:00)
7 – 8 iulie rezolvarea contestaţiilor
9 iulie afişarea rezultatelor finale

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite