Braşov: Încă 80 de hectare pentru zimbrii din Vama Buzăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezervaţia, care are acum 12 hectare de pădure împrejmuită, s-a dovedit a fi un succes. 

În aceste zile, la Vama Buzăului, se fac demersurile necesare pentru studiul de fezabilitate necesar măririi spaţiului pe care trăiesc zimbrii din rezervaţie. Se are în vedere şi aducerea de noi astfel de bovine. „Ne dorim să continuăm acest proiect şi să mai adăugăm la rezervaţia deja existentă încă 80 de hectare de pădure. Pentru amenajarea primei părţi din rezervaţie au fost investiţi 400.000 de lei “, spune Tiberiu Claudiu Chirilaş, primarul comunei Vama Buzăului.
Atracţie pentru turişti
Investiţiile vor continua în zonă pentru atragerea turiştilor. „Vrem să accesăm fonduri europene pentru construirea unui centru de vizitare. Acesta va cuprinde un muzeu al zimbrului şi un centru de specialitate în care elevii şi studenţii din ţară să participe la cursuri. Vrem să construim şi pensiuni, un restaurant, tot ce este necesar pentru ca turiştii noştri să se simtă cât mai bine aici”, mai spune Tiberiu Claudiu Chirilaş.
De la deschiderea rezervaţiei numărul turiştilor din zonă a depăşit orice aşteptări.  Peste 200 de vizitatori merg zilnic să admire cele 5 bovine existente deja acolo. Zimbrii au fost aduşi din Italia, Austria şi Elveţia şi reprezintă o donaţie a preşedintelui Organizaţiei Europene a Zimbrilor, Wanda Oleg. Anul acesta va mai veni o donaţie de încă patru exemplare, promise de  anul trecut. Preţul de pe piaţă pentru un astfel de exemplar poate să depăşească 8000 de euro. Tot pentru acest an mai este şi introducerea rezervaţiei de la Vama Buzăului în Reţeaua Europeană a rezervaţiilor naturale . Turiştii sunt atraşi la Vama Buzăului şi de alte obiective, cum ar fi bisericile fortificate din comunele Hărman şi Prejmer

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite