Braşov: Cel mai mare festival de dansuri ungureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

400 de dansatori şi muzicieni sunt aşteptaţi să participe la cel mai mare eveniment al anului de acest gen care se va desfăşura atăzi în Ormeniş.

Astăzi începe „Festivalul Dansului Popular al Comunităţii Maghiare din Ţara Bârsei. Este cel mai mare eveniment dedicat exclusiv dansurilor populare ungureşti, organizat în judeţul Braşov. La festival vor participa 400 de dansatori, copii şi adulţi, însoţiţi de formaţii de muzică populară care vor interpreta melodii tradiţionale ungureşti. 

Lecţii de dans

Ediţia din acest an a festivalului se va desfăşura sub forma unui dialog între generaţii: tinerii dansatori vor avea ocazia să „fure” de la cei mai experimentaţi toate tainele dansurilor tradiţionale. La manifestare vor participa şi instructori de dans care îi vor ajuta pe participanţi să deprindă mai uşor mişcările de csardas.

Bal la cămin

Festivalul se va încheia, în această seară cu un bal organizat la Căminul Cultural din Ormeniş, unde se va cânta şi se va dansa tot ungureşte. Csardas-ul este un dans tradiţional maghiar care datează din secolul al VIII-lea şi este caracterizat prin multe variaţii de ritm. Dansatorii încep dansul lent şi îl termină într-un ritm foarte alert. Se dansează în pereche de câte doi. Femeile poartă de obicei fuste tradiţionale de culoare roşie, care capătă o formă deosebită atunci când doamnele sunt învârtite de partener.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite