Braşov: Fără amenzi de la radarele fixe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele şapte radare fixe din oraş nu pot fi folosite, deocamdată, după ce Inspectoratul General al Poliţiei Române a retras avizele de funcţionare a acestor aparate.

Se pare că principalul motiv care a determinat decizia Poliţiei îl reprezintă lipsa cadrului legal general de funcţionare pentru aceste sisteme. În urma controalelor efectuate de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) la Cluj, Mureş şi Braşov, au fost aplicate amenzi în valoare de 140.000 de lei, pentru două dintre primării.

Aflaţi unde au fost instalate radarele fixe şi camerele pentru supravegherea traficului.


Municipalitatea braşoveană a scăpat de sancţiuni pentru că nu a pus în funcţiune radarele fixe. „Deşi sunt funcţionale, aparatele radar fixe nu au fost folosite, tocmai pentru că aşteptam reglementări clare în acest sens”, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.
Municipalitatea a primit în această dimineaţă o adresă de la Inspectoratul General al Poliţiei Române, în se arată că, în cazul sistemelor de radar fixe, sistemul nu este operat în exclusivitate de către poliţişti, înştiinţările de plată nu respectă formularele standard, iar aplicaţia informatică nu se supune regulilor stabilite. În plus, s-a constatat că nu există poliţe de asigurare pentru echipament. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite