Braşov: O nouă amânare în procesul „Hidromecanica”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Tribunalul Braşov a avut loc astăzi cel de-al doilea termen de judecată în procesul deschis de angajaţii Hidromecanica SA conducerii societăţii, pe motivul întârzierii salariilor.

Instanţa a decis amânarea procesului pentru data de 5 mai, patronii societăţii urmând a prezenta noi documente. „Judecătorul a cerut conducerii întreprinderii să prezinte o situaţie exactă a sumelor pe care ni le datorează. Am înţeles că în caz contrar patronii vor fi amendaţi”, a explicat Ion Simion, viceliderul Sindicatului „Hidroforţa”. Totodată, toţi cei 350 de angajaţi de la Hidromecanica Braşov au intrat în şomaj tehnic, de la finele lunii trecute, muncitorii urmând să primească, timp de trei luni, 75% din salariu.
Măsura a fost luată de conducerea fabricii tocmai din cauza imposibilităţii de a plăti salariile restante de mai bine de trei luni şi ca urmare a intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă nr. 28/2009 privind reglementarea unor măsuri de protecţie socială. Sindicatele din fabrică au semnat un act prin care acceptă intrarea în şomaj tehnic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite