Nevoia de adrenalină l-a distrus pe Huidu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La scurt timp după accident, Şerban era şocat de tragedia pe care a provocat-o
La scurt timp după accident, Şerban era şocat de tragedia pe care a provocat-o

Viteza cu care este obişnuit să circule, fie că e la volanul maşinii, pe motocicletă sau chiar pe schiuri, i-a adus numai necazuri realizatorului TV. Un martor la accidentul rutier provocat duminică de Şerban Huidu şi soldat cu trei morţi susţine că maşina de teren a vedetei de televiziune avea viteză foarte mare.

 „Eram în curte. Huidu venea de la Predeal. Avea o viteză de scârţâiau roţile. A intrat pe contrasens, pe linia continuă. Loganul a venit aproape de linia continuă şi a intrat direct în el, l-a întors de două ori cu roţile în sus. A zis că-l doare puţin pieptul. Şi-a scos copiii din maşină, soţia, bona care era cu ei în maşină. A stat, s-a uitat la Logan, la maşina lui şi a fugit în curtea cantinei şi s-a pus pe un trotuar. S-a plimbat de vreo trei-patru ori şi s-a uitat când la maşina lui, când la Loganul lovit. Stătea supărat, cu capul în jos, şi spunea: «Maşina mea, maşina mea»", a povestit martorul la Realitatea TV.

EDITORIAL, de Mălin Bot

redactor-şef adevarul.ro

Malin Bot

Genocid în România: 65.000 de morţi, prea puţini vinovaţi

Expertize şi teste

Ancheta în cazul lui Huidu a început imediat după accident, dar până ieri nu au fost stabilite cauzele exacte ale accidentului. Datele preliminare arată că Huidu nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a derapat şi de aceea a intrat pe contrasens. „Ancheta este în desfăşurare la Poliţie, sub supravegherea unui procuror. Se vor face toate verificările necesare. Se vor cere actele medicale pentru a se vedea dacă Şerban Huidu avea sau nu dreptul să conducă. Nu ne putem pronunţa asupra vinovăţiei şoferilor. Urmează să se facă expertize şi alte teste ştiinţifice care să stabilească exact cauzele accidentului şi viteza cu care circulau maşinile", a declarat Carmina Reit, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov.

În drum spre Braşov, Huidu a intrat cu maşina de teren într-un Logan



Variantele accidentului

Şeful Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă, a prezentat, ieri, variantele luate în calcul de anchetatori. „Prima este legată de derapaj şi intrarea pe contrasens, astfel s-a produs coliziunea oarecum frontal, pentru că un autoturism este avariat pe partea dreaptă, iar unul pe partea stângă", a spus Lucian Diniţă. Celelalte ipoteze luate în calcul de anchetatori sunt depăşirea neregulamentară, „tăierea unei curbe" şi starea tehnică a maşinii. De asemenea, Diniţă a afirmat că intră în discuţie şi partea medicală, „dar acest aspect nu ţine de Poliţia Rutieră".

În drum spre Braşov, Huidu a intrat cu maşina de teren într-un Logan
info

Circula fără anvelope de iarnă

Şerban Huidu a fost audiat ieri la spital de poliţişti şi procurori, care nu au făcut încă publice datele anchetei. Medicii de la Braşov susţin însă că Şerban Huidu le-a spus că se simte vinovat de accident. „Şerban Huidu nu este într-o stare psihică foarte bună. Este foarte afectat şi noi am încercat să-l consiliem pe partea pishologică", a spus dr. Adrian Albotă, directorul medical al Spitalului Judeţean Braşov. Huidu le-a mai declarat medicilor că nu a mai putut controla maşina din cauza condiţiilor meteo şi de aceea a intrat pe contrasens.

SUV-ul marca Mercedes nu avea cauciucuri de iarnă. „Autoturismul avea anvelope de vară. Cele din faţă erau destul de uzate şi, în această situaţie, nu mai aveau aderenţa necesară", ne-a declarat Claudiu Tămârjan, şeful Poliţiei Rutiere Braşov.

Acuzat de ucidere din culpă

Huidu este acuzat de ucidere din culpă. Faptul că în accident au murit trei persoane este o circumstanţă agravantă. „În acest moment, Şerban Huidu este cercetat pentru infracţiunea de ucidere din culpă. Pedeapsa este între 1 şi 8 ani de închisoare. Nu se pune problema ca el să fie reţinut", a mai spus Carmina Reit.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosar au mai fost audiate opt persoane, dintre care trei martori oculari ai accidentului, dar şi soţia lui Şerban Huidu şi bona familiei, ambele pasagere în autoturism.

Transferaţi la Bucureşti

Şerban Huidu, soţia şi bona au solicitat ieri să fie transferaţi la un spital din Capitală. O comisie de medici de la Spitalul Judeţean Braşov a aprobat ieri la prânz transferul. Soţia lui Şerban Huidu a plecat prima, în jurul orei 14.50, cu o ambulanţă privată. Nu a făcut nicio declaraţie presei.

Cristina, soţia lui Şerban Huidu, a fost scoasă din spital în scaun cu rotile



Şerban Huidu a plecat pe ascuns cu câteva minute ­înaintea soţiei sale. Nu a mai aşteptat ambulanţa şi a plecat cu o maşină privată, spun surse din spital.

Femeia care avea grijă de copiii familiei Huidu, şi care se afla în maşina acestuia în momentul accidentului, a fost transferată ultima la Bucureşti, cu o maşină a Ambulanţei Braşov. Femeia părea foarte afectată de cele întâmplate şi nu a făcut niciun fel de declaraţie la ieşirea din spital.

"Se vor cere actele medicale pentru a se vedea dacă Şerban Huidu avea sau nu dreptul să conducă."
Lucian Diniţă
şeful Poliţiei Rutiere

"Regret enorm. Am contactat familiile lor. Le vom ajuta cât putem. Din păcate, nu putem da înapoi ce am făcut."
Şerban Huidu
realizator TV

11 abateri în cazierul rutier

Vedeta TV Şerban Huidu are un cazier rutier cu 11 sancţiuni, potrivit şefului Poliţiei Rutiere, comisarul-şef Lucian Diniţă. Ultima sancţiune i-a fost aplicată în luna august, atunci când Huidu a depăşit viteza legală şi a fost penalizat cu şase puncte. Şerban Huidu a avut permisul suspendat de două ori, prima dată în 2005, după ce a trecut pe culoarea roşie a semaforului. În 2009, Şerban Huidu a depăşit în drum spre Braşov o coloană de maşini, pe linia continuă. Atunci, Huidu a rămas fără carnet în apropiere de locul în care a avut loc accidentul de duminică.

Psiholog: „Vitezomanii îşi caută moartea"

Persoanele care sunt înnebunite după adrenalină nu se vor opri după câteva amenzi date de poliţişti şi nici după accidentele uşoare, cred specialiştii. Este şi cazul lui Şerban Huidu, care a avut de-a lungul timpului 11 sancţiuni în trafic, fiind considerat un şofer impulsiv, fie că era la volanul maşinii sau pe motocicletă. „Cei care gonesc pe străzi sau pe pârtii sunt de obicei persoane care nu analizează cu prudenţă consecinţele unor chestiuni cu care se confruntă. Lângă pofta de adrenalină ar trebui să se pună semnul egal cu inconştienţa. Este un comportament ciudat, în sensul că-şi caută singuri moartea", este de părere psihologul Hanibal Dumitraşcu.

Cristina, soţia lui Şerban Huidu, a fost scoasă din spital în scaun cu rotile

Schiul este una dintre pasiunile care i-au adus necazuri lui Şerban Huidu



Comportamentul impulsiv izvorăşte de cele mai multe ori din stilul de viaţă. Om de televiziune şi de radio, Şerban Huidu a avut întotdeauna o viaţă agitată care l-au făcut să-şi găsească eliberarea în pasiunile sale extreme. „Există o serie de factori care determină anumite persoane să se aventureze. Pe lângă factorii individuali, sunt stresul, tensiunea permanentă, stilul de viaţă extrem de abrupt care provoacă dezordine, şi de aici vine şi dorinţa de a compensa prin ieşiri de acest gen", completează psihologul.  Andreea Archip

Schiul este una dintre pasiunile care i-au adus necazuri lui Şerban Huidu
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite