Echitaţia, noua distracţie de fiţe la munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doritorii pot învăţa, în câteva ore, cum să meargă la pas, la trap sau la galop. Pentru turiștii sau localnicii care vor să încerce un sport nou, în zona Brașovului sunt deschise două centre de echitație.

Unul dintre cele mai vechi centre de echitaţie din ţară se află chiar în staţiunea turistică Poiana Braşov. De 28 de ani, mii de turişti şi localnici au învăţat aici regulile elementare pentru călărie.

Pentru atragerea de turişti, centrul vine şi în această vară cu o oferta greu de refuzat.

„Pentru o oră de călărie se plătesc 80 de lei, bani în care avem inclusă și o cafea, sau un suc, după preferințe. Facem și cursuri întregi în care doritorul poate învăța totul, de la ţinută, mers la trap, până la a merge la galop. Cursurile complete conţin 10 ședințe de câte o oră fiecare, dintre care se plătesc opt ședinte, iar două sunt gratuite", ne dezvăluie din oferta pentru acest an, Angela Chiorean, managerul societății.

Centrul din Poiana Braşov deține cai din rasele Lipițan, Huțul, din categoria semigrei și chiar și ponei, pentru copilași.

Tot aici se pot face și plimbări cu trăsura sau căruța. În primul caz, doritorii trebuie să plătească 150 de lei pentru 4-5 persoane.

Pentru o plimbare cu căruța de agrement, în care încap cel mult şase persoane, fiecare doritor trebuie să scoată din buzunar câte 20 e lei.

De asemenea, la centrul de echitație din Poiana Brașov, turiștii au parte și de focuri de tabără, grătare în aer liber, dar şi multe alte surprize pe care deocamdată organizatorii le ţin secrete.

Călărie în Cheile Râşnoavei

Un alt centru de echitație se află la aproximativ 20 de kilometri de Poiana Brașov, spre Cheile Râșnoavei.

Centrul oferă ore și cursuri de chitație, în care doritorii învață poziția corectă de călărie, să meargă la pas, la trap și la galop.

La noi, 45 de minute costă 60 de lei. Pentru cursuri complete ar fi necesare cel puţin 10 ore. Bineînțeles că nu toți învață la fel de bine, pentru că este ca la orice alt sport. Unii au talent, alții mai puțin şi după cele zece şedinţe nu învaţă nici cât alţii în cinci. Cel mai uşor învață cei mici. Copiii sunt fascinaţi de cai şi au o relaţie special cu ei. Evident că tuturor le oferim și cască de protecție și instructor", ne-a destăinuit Cristina Ducar, proprietara centrului de echitație „Diana".

Și acest centru oferă plimbări cu atelajele pentru nunți, parade sau simple plimbări. Costul este de 238 de lei pentru o oră.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite