Distracţii pe banii UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa va arăta clădirea viitorului  Centru de Agrement din Poiana Braşov
Aşa va arăta clădirea viitorului Centru de Agrement din Poiana Braşov

Edilii vor ca turiştii care vin iarna la munte să se poată distra şi în afara pârtiilor de schi. Două centre de agrement vor fi făcute din fonduri europenev, în ambele staţiuni.

Terenuri de squash, aquapark, zonă de relaxare şi SPA sunt doar câteva dintre atracţiile care îi vor ademeni pe turiştii care vin să-şi petreacă vacanţa la Predeal. Edilii au depus documentaţia necesară pentru obţinerea unei finanţări de 42,84 milioane de lei, bani ce vor fi investiţi într-un centru de agrement şi SPA. Complexul, care va avea patru etaje, le va oferi turiştilor posibilităţi nelimitate de distracţie.

Distracţie „in door"şi „out door"

Centrul de relaxare va avea, printre altele, terenuri de squash, bazine de înot, saune finlandeze şi solar. „În plus, clădirea va fi prevăzută cu un turn de escaladă pentru pasionaţii de alpinism. Suplimentar, pe timpul iernii, unul dintre pereţii turnului va avea rol de cascadă îngheţată pentru alpinism. Complexul va fi construit în zona Cioplea, pe strada Libertăţii, iar lucrările vor începe până la sfârşitul anului", a spus Laurenţiu Ţiţei, consilier de relaţii publice la Primăria Predeal.

În acest moment, turiştii care vin la Predeal, dar nu schiază nu au prea multe posibilităţi de distracţie şi relaxare. Câteva dintre hotelurile din staţiune au piscine de mici dimensiuni şi centre SPA, iar oaspeţii care au chef de bălăceală trebuie să bată 25 de km până la aquaparkul din Braşov.

Complex de 10 milioane de euro în Poiana Braşov

Şi în Poiana Braşov va fi ridicat un centru de agrement, chiar la baza pârtiei Bradul. Construcţia ar putea începe în primăvară, iar lucrările vor dura 20 de luni. În acest caz, investiţia se ridică la 10 milioane de euro. „Clădirea va avea un element care o deosebeşte de altele de acest gen. Arhitecţii au solicitat o clădire cu cinci faţade, astfel că şi acoperişul va avea un alt design. Sperăm că până la sfârşitul lunii februarie vom putea semna contractul de finanţare şi vom putea  începe lucrările", a declarat Cecilia Doiciu, directorul Direcţiei Relaţii Externe din cadrul Primăriei Braşov.

Potrivit proiectului, clădirea va fi construită pe un teren de 15.000 de metri pătraţi, amplasat la poalele pârtiei de schi Bradul, în spatele complexului Capra Neagră. În aer liber se vor face amenajări pe aproape 13.000 de metri pătraţi. Centrul de agrement va avea un club de bowling, o sală de căţărare şi un teren de minigolf.  De asemenea, vor fi amenajate piste de skateboard şi de biciclete. „Este nevoie de un astfel de centru de divertisment pentru ca turiştii să petreacă cât mai multe zile în Poiana Braşov. Prin acest centru ne propunem să le oferim tuturor celor care vin aici o oportunitate de a face mişcare. Este o investiţie mare pentru Braşov, care va crea şi locuri de muncă", a declarat primarul George Scripcaru.

Turismul înfloreşte la Braşov

Ultimele statistici arată că numărul turiştilor care au vizitat judeţul Braşov în 2011 a crescut cu aproape 20%, comparativ cu 2010. Printre localităţile cele mai vizitate se numără Predealul, Poiana Braşov şi zona Bran-Moeciu-Fundata. Braşovul este pe locul al doilea pe ţară ca număr de turişti şi lider detaşat în Regiunea Centru. Dintre străinii care s-au cazat la Braşov, 71,8% sunt din Europa, urmaţi de cei din Asia (20,8 %).

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite